Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrariju, Renaultu i Mercedesu dozvoljen razvoj motora tijekom sezone Reviewed by Momizat on . Nedavno je izašla informacija da, zbog rupe u pravilniku, postojeći dobavljači motora u Melbourne ne moraju doći sa specifikacijom koja će biti ‘zamrznuta’ za o Nedavno je izašla informacija da, zbog rupe u pravilniku, postojeći dobavljači motora u Melbourne ne moraju doći sa specifikacijom koja će biti ‘zamrznuta’ za o Rating: 0

Ferrariju, Renaultu i Mercedesu dozvoljen razvoj motora tijekom sezone

Advertisement

Nedavno je izašla informacija da, zbog rupe u pravilniku, postojeći dobavljači motora u Melbourne ne moraju doći sa specifikacijom koja će biti ‘zamrznuta’ za ovogodišnje svjetsko prvenstvo Formule 1.

f1-bolidi

Međutim, ovo neće vrijediti za Hondu koja u sport ulazi tek ove godine te će japanski proizvođač, poput svojih konkurenata prošle godine, svoju specifikaciju za 2015. morati homologirati do kraja veljače.

Vjeruje se da je rupu u pravilima zbog nedovoljno jasno definiranog pravilnika otkrio Ferrari, a da im je nakon toga na sastancima podršku dao i Renault. Mercedesov šef Toto Wolff je rekao da bi zabrana pogodovala njegovoj momčadi, ali da i u ovom slučaju neće biti zakinuti jer će, poput ostalih proizvođača, i njemačka ekipa raditi na svojim pogonskim jedinicama.

Hondi je zato zabranjen bilo kakav rad na motorima kroz cijelu ovu sezonu, i to zato što pravila jasno kažu da, za nove dobavljače motora u ciklusu korištenja V6 hibridnih sustava od 2014., svaki novi proizvođač koji prvi puta uđe u natjecanje ima rok za homologaciju do 28. veljače. Za ostale proizvođače taj datum neće vrijediti.

To znači da Mercedes, Ferrari i Renault mogu iskoristiti svoja 32 tokena za unaprjeđenje performansi kroz cijelu 2015. Auto Motor und Sport piše da novi dobavljači (poput Honde) nemaju tokene u prvoj godini natjecanja.

“Mogu razvijati potpuno slobodno dok im motor ne bude homologiran krajem veljače, a nakon toga preinake se mogu vršiti samo zbog pouzdanosti, troškova ili sigurnosti”, dodaje se.

“McLarenov šef Ron Dennis je već izrazio zabrinutost na nedavnom sastanku Strateške grupe jer pravila diskriminiraju njegovog novog dobavljača i partnera”, piše Auto Motor und Sport.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: