Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FIA će istražiti Alonsovu nesreću s testiranja Reviewed by Momizat on . Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je potvrdila da će istražiti okolnosti nesreće u kojoj je na posljednjem danu drugih predsezonskih testiranja sudj Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je potvrdila da će istražiti okolnosti nesreće u kojoj je na posljednjem danu drugih predsezonskih testiranja sudj Rating: 0

FIA će istražiti Alonsovu nesreću s testiranja

Advertisement

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je potvrdila da će istražiti okolnosti nesreće u kojoj je na posljednjem danu drugih predsezonskih testiranja sudjelovao McLarenov vozač Fernando Alonso.

alonso-spanija-udes

Iako FIA nema običaj istraživati događaje s testiranja jer njih organiziraju ekipe međusobno, činjenica da je Španjolac proveo tri dana u bolnici bila je dovoljna da se poduzmu akcije.

FIA je već počela surađivati s McLarenom kako bi dobila telemetrijske podatke, a pregledat će i CCTV snimke kako bi se dobio bolji uvid u ono što se točno dogodilo.

Pažljivo ćemo pogledati. Želimo znati što se dogodilo pa ćemo prikupiti sve informacije koje možemo, a to uključuje potpunu suradnju s McLarenom”, rekao je FIA-in glasnogovornik.

Činjenica da je Alonso proveo tri dana u bolnici je potakla špekulacije da nesreća nije bila ‘normalna’ kako su to iz McLarena ranije potvrdili. Situacija je dodatno pogoršana time što britanska momčad nije javno objavila podatke o brzini i G-silama koje su se pojavile prilikom dva udarca u zid.

McLaren je u ponedjeljak u svom priopćenju opovrgnuo navode da je Alonso prije nesreće bio bez svijesti te su za uzrok nesreće optužili iznenadne nalete vjetra.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: