Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FIA promijenila mišljenje i dozvolila Hondi razvoj motora u 2015. Reviewed by Momizat on . FIA je nakon sastanka s predstavnicima Honde promijenila mišljenje te je, osim Mercedesu, Ferrariju i Renaultu, i McLarenovom partneru omogućila razvoj motora u FIA je nakon sastanka s predstavnicima Honde promijenila mišljenje te je, osim Mercedesu, Ferrariju i Renaultu, i McLarenovom partneru omogućila razvoj motora u Rating: 0

FIA promijenila mišljenje i dozvolila Hondi razvoj motora u 2015.

Advertisement

FIA je nakon sastanka s predstavnicima Honde promijenila mišljenje te je, osim Mercedesu, Ferrariju i Renaultu, i McLarenovom partneru omogućila razvoj motora u ovoj sezoni.

fia

Ova odluka rezultat je nezadovoljstva koje je japanski proizvođač izrazio prije nekoliko dana jer su smatrali da je prvotna odluka bila nepoštena prema njima, ali i sportu općenito. Međutim, neka ograničenja će ipak postojati.

Preostala tri proizvođača do kraja ove sezone mogu promijeniti do 48% svojih pogonskih jedinica koje su koristili u 2014., i to po sustavu tokena čija je vrijednost pojedinom dijelu motora dodijeljena s obzirom na njihov utjecaj na performanse. Od maksimalnih 66 tokena, Mercedes, Renault i Ferrari mogu iskoristiti 32 tokena u 2015.

Hondi je prethodno bilo zabranjeno modificirati svoj motor, te su isti morali homologirati do 28. veljače, poput njenih konkurenata prošle godine. Međutim, FIA je ipak popustila pa će Honda moći vršiti preinake, a broj tokena koji će imati na raspolaganju bit će prosječan broj neiskorištenih tokena ostalih proizvođača do prve utrke u Australiji koja je na rasporedu 15. ožujka. BBC Sport prenosi objašnjenje Charlieja Whitinga:

“Ako tri proizvođača iz 2014. imaju osam, sedam i pet neiskorištenih tokena na početku sezone, onda će novom proizvođaču tijekom sezone biti omogućeno iskoristiti šest tokena (prosjek zaokružen na niži cijeli broj).”

Ova FIA-ina odluka u obzir uzima i mišljenje Hondinih konkurenata koji smatraju da je McLarenov partner imao prednost jer su u sport ušli godinu poslije njih te su tako mogli doznati više jer su bili svjesni performansi konkurentskih motora, odnosno mogli su vidjeti pluseve i minuseve pojedinih tehnologija i izvedbi. S druge strane, Mercedesu, Renaultu i Ferrariju je 2014. bila velika nepoznanica.

Vjeruje se da nijedan od preostala tri proizvođača pogonskih jedinica neće iskoristiti sva 32 tokena prije prve utrke prvenstva.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: