Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FIA: Staze se moraju prilagoditi većim brzinama Reviewed by Momizat on . FIA-in direktor sigurnosti, Laurent Mekies, otkrio je da je svim stazama predložio da se prilagode većim brzinama koje ćemo vidjeti ove godine. FIA je savjetova FIA-in direktor sigurnosti, Laurent Mekies, otkrio je da je svim stazama predložio da se prilagode većim brzinama koje ćemo vidjeti ove godine. FIA je savjetova Rating: 0

FIA: Staze se moraju prilagoditi većim brzinama

Advertisement

FIA-in direktor sigurnosti, Laurent Mekies, otkrio je da je svim stazama predložio da se prilagode većim brzinama koje ćemo vidjeti ove godine. FIA je savjetovala vlasnicima staza da zbog većih brzina koje ćemo vidjeti u narednoj sezoni poboljšaju sigurnost na stazama jer bi brzine u zavojima trebale bi biti puno veće odnosu na protekle sezone.

fia

”Zamolili smo svaku momčad da odrade simulacije za 2017. Te simulacije smo iskoristili za naš simulacijski software gdje smo podatke upotrijebili za svaku stazu u F1 kalendaru. Rezultate koje smo dobili usporedili smo s prošlom sezonom. Brzine u zavojima trebale bi biti veće i do 40 km/h,” rekao je Laurent.

FIA-in sigurnosni direktor otkrio je da su u Melbourneu u zavoju 12 postavili novu sigurnosnu barijeru umjesto naslaganih guma. Te su u zavojima 1, 6 i 14 postavili duplo veći zid od guma nego prošlih godina.

”Svakoj stazi u F1 kalendaru biti će poslan naš zahtjev za poboljšanjem sigurnosti cijele staze. Trenutno radimo na tome redom kojim će se održavati utrke, stazu po stazu. Nisu još sve staze primile naš zahtjev,” dodao je Mekies.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: