Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FIA WEC Sao Paulo: Težak udes Webbera u samom finišu trke Reviewed by Momizat on . Iako je Toyota na posljednjoj trci WEC šampionata osvojila titulu i u konkurenciji konstruktora, ovaj uspjeh ostao je pomalo u sjenci teškog udesa koji je imao Iako je Toyota na posljednjoj trci WEC šampionata osvojila titulu i u konkurenciji konstruktora, ovaj uspjeh ostao je pomalo u sjenci teškog udesa koji je imao Rating: 0

FIA WEC Sao Paulo: Težak udes Webbera u samom finišu trke

Advertisement

Iako je Toyota na posljednjoj trci WEC šampionata osvojila titulu i u konkurenciji konstruktora, ovaj uspjeh ostao je pomalo u sjenci teškog udesa koji je imao Mark Webber vozeći Porsche, u samom finišu trke!

wec-brasil (1)

Na posljednjoj trci FIA WEC (World Endurance Championship) šampionata koji se u nedelju, vozio u Brazilu, na stazi u Sao Paulu, trijumfovala je posada Porschea 919 Hybrid #14 Dumas/Jani/Lieb, koja je na cilj stigla ispred novih šampiona u poretku vozača, Toyote TS040 Hybrid #8 Davidson/Buemi, koji su osvajanjem ovih bodova, Toyoti donijeli i naslov prvaka u poretku konstruktora.

Treći na cilju bili su vozači Audija R18 e-tron, Kristensen/Duval/di Grassi, pri čemu je Tomu Kristensenu ovo ujedno bila i posljednja trka u karijeri, koju je „obilježio“ novim pobjedničkim postoljem. Iza njih, našla se još jedna Toyota TS040 Hybrid, #7 sa posadom Wurz/Sarrazin/Conway, dok je peti bio još jedan Audi R18 e-tron sa posadom Fassler/Lotterer/Treluyer.

WEC - 6h Bahrain 2014

Ipak, najveća drama dogodila se u samom finišu trke, kada je Porsche 919 Hybrid #20, sa posadom Webber/Hartley/Bernhard (Mark Webber je bio za upravljačem u tom trenutku), a koji je dobar dio trke vodio, imao težak udes sa Ferrarijem 458 Italia posade Cressoni/Roda/Ruberti, na samom izlasku iz posljednje krivine na dugački, brzi pravac

Porsche se nakon kontakta sa Ferrarijem, odbio od betonskog zida u metalnu zaštitnu ogradu na drugoj strani staze, da bi se zatim zaustavio na sredini piste, i zapalio. Na svu sreću, Webber je iz vozila izvučen na vrijeme, samo ugruvan, ali je noć ipak proveo u obližnjem kliničkom centru kako bi se detaljnije ispratilo njegovo zdravstveno stanje.

wec-brasil (3)

Zbog ovog incidenta, trka je od tog trenutka pa do samog isteka šest časova, vožena i završena pod Safety Car-om…

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: