Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Force India: FRIC donosi pola sekunde po krugu Reviewed by Momizat on . Otmar Szafnauer, glavni operativni direktor Force Indije, vjeruje da kompleksan FRIC sustav, poput onog koji koristi Mercedes, može dati prednost veću od pola s Otmar Szafnauer, glavni operativni direktor Force Indije, vjeruje da kompleksan FRIC sustav, poput onog koji koristi Mercedes, može dati prednost veću od pola s Rating: 0

Force India: FRIC donosi pola sekunde po krugu

Advertisement

Otmar Szafnauer, glavni operativni direktor Force Indije, vjeruje da kompleksan FRIC sustav, poput onog koji koristi Mercedes, može dati prednost veću od pola sekunde po krugu. Stoga je mišljenja da će manje momčadi koje imaju pojednostavljenu verziju ili ga uopće nemaju podržati hitnu zabranu jer bi im to moglo omogućiti priključak za momčadima koje se nalaze ispred njih.

force-india-silverstone

“To može napraviti značajnu razliku, pola sekunde po krugu ako ne i više ovisno o tome jeste li cijeli bolid preko zime razvijali oko toga. Ako je to slučaj, tada je razlika velika. To varira od momčadi do momčadi, o tome koliko brzo ste ga razvili. Nekim ekipama može značiti više.”

Što se tiče Force Indije i zabrane FRIC-a, Otmar je rekao da bi momčad podržala većinu ali ne vjeruje da će se postići dogovor o odgodi zabrane do 2015.

“Učinit ćemo što većina želi. Ali ne radi se o većini već o jednoglasnosti. Mislim da je vjerojatnost jednoglasnog sporazuma jednaka nuli. Bit će oni koji će htjeti zabranu ako FIA misli da bi to trebalo biti zabranjeno.”

Upitan koje je mišljenje njegove momčadi o FRIC-u i njegovoj zabrani, odgovorio je:

“Ovisi o tome koristimo li ga ili ne.”

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: