Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Formula 1 korak bliže širim gumama i snažnijim motorima Reviewed by Momizat on . Momčadi Formule 1 su na jučerašnjem sastanku Strateške grupe u Parizu dale zeleno svjetlo za promjene koje bi 2017. rezultirale snažnijim motorima s 1000 konjsk Momčadi Formule 1 su na jučerašnjem sastanku Strateške grupe u Parizu dale zeleno svjetlo za promjene koje bi 2017. rezultirale snažnijim motorima s 1000 konjsk Rating: 0

Formula 1 korak bliže širim gumama i snažnijim motorima

Advertisement

Momčadi Formule 1 su na jučerašnjem sastanku Strateške grupe u Parizu dale zeleno svjetlo za promjene koje bi 2017. rezultirale snažnijim motorima s 1000 konjskih snaga, dok bi se ostale preinake na bolidima i gumama mogle uvesti već sljedeće godine.

stariji-bolid

Dogovoreno je da bi se snaga trebala povećati povećanjem dozvoljenog protoka i količine goriva. Proizvođači tijekom sljedećih nekoliko tjedana trebaju detaljno predstaviti svoje prijedloge, a osim toga, razgovaralo se i o širim gumama, povećanju downforcea i promjenama na dizajnu aktualnih bolida.

Navedene promjene ne bi smjele dovesti do velikog po većanja troškova, a glavnu riječ će imati tehnički direktori svih ekipa na sastancima radne grupe sFIA-om kasnije ovog mjeseca. Cilj je da F1 Komisija do 18. veljače potvrdi izglasane prijedloge.

1. ožujak je rok do kojeg je za sve promjene za 2016. dovoljna većina glasova – nakon tog datuma, one se mogu uvesti samo ako postoji jednoglasni dogovor.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: