Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Gasly: Bojim se da nemamo šanse protiv Saubera Reviewed by Momizat on . Vozač Torro Rossa Pierre Gasly je u strahu da njegova momčad polako gubi bitku protiv najbližeg rivala Saubera. Ferrarijev motor kojeg koristi švicarska momčad Vozač Torro Rossa Pierre Gasly je u strahu da njegova momčad polako gubi bitku protiv najbližeg rivala Saubera. Ferrarijev motor kojeg koristi švicarska momčad Rating: 0

Gasly: Bojim se da nemamo šanse protiv Saubera

Advertisement

Vozač Torro Rossa Pierre Gasly je u strahu da njegova momčad polako gubi bitku protiv najbližeg rivala Saubera. Ferrarijev motor kojeg koristi švicarska momčad ove sezone funkcionira savršeno te se pokazuje daleko boljim od Toro Rossove Honde .

Pierre-Gasly

Da nije bilo odustajanja Charlesa Leclerca u Velikoj Britaniji, momčad bi prestigla talijansku momčad u poretku konstruktora. No, s obzirom na formu, to se ne čini nemogućim do kraja sezone. Otkako je Sauber dospio pod novu upravu Frederica Vasseura, momčad se praktički preporodila i počela biti česti “gost” u prvih deset.

Gasly je prokomentirao kako je Sauber u ovom trenutku bolji od njegove momčadi u pogledu motora. No, napominje kako Torro Rosso još uvijek drži prednost u pogledu šasije.

“Sauber je iznimno brz. Bit će vrlo teško držati korak s njima. Do sada su pokazali kako imaju bolji paket nadogradnji.

“Još uvijek imamo prednost u pogledu šasije. No, po pitanju motora kojeg su dobili od Ferrarija, razlika je golema u odnosu na nas.”

“Očekujem da će od sada konstantno sakupljati bodove. Bit će nam iznimno teško držati ih iza nas. Ali, dati ćemo sve od sebe,” pojašnjava Gasly.

Ove sezone Gasly se pokazao sposobnijim od kolege Brendona Hartleya te uspio osvojiti bodove četvrtim mjestom u Bahreinu i sedmim u Monacu. Hartleyev jedini rezultat u prvih 10 je jedan bod u Bakuu. Gasly objašnjava kako mnogi od konkurenata ovoga trenutka pokazuju velik potencijal. Čini se da Sauber nije jedina momčad koja može ozbiljno zaprijetiti.

“Moramo iskorištavati prilike kao u Bahreinu i Monacu da osvojimo bodove.”

“Zbog trenutnih okolnosti, nemamo brzinu jer nam paket nadogradnji to ne dopušta.”

“Haas je također veoma brz, kao i Sauber. Vidjeli smo kako je Force India spremna ostvariti dobre rezultate. Renaultov najveći adut je odlična usklađenost šasije i pogonske jedinice,” objasnio je Gasly.

Sa strane Sauberovih vozača, Marcus Ericsson uspoređuje formu iz prošle sezone i onu koja momčad ima ove godine. Razlika je i više nego evidentna.

“Glavna baza od koje smo pošli je dobar proračun. Od tamo sve kreće.”

“Dovodimo neke odlične ljude u tim koji potiču staro osoblje da pokaže više motivacije.”

“U odnosu na prije 12 mjeseci, u potpuno smo drugom svijetu.”

“Kad bolje pogledate, dojmljivo je kako smo se uspjeli ponovno sagraditi kao tim,” izjavio je Ericsson.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: