Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Grosjean prvi osvajač nagrade “Vozač dana” Reviewed by Momizat on . Romain Grosjean je postao prvi osvajač nagrade ‘Vozač dana’ nakon što je osvojio šesto mjesto u svojoj prvoj utrci za debitantsku momčad Haasa na VN Australije. Romain Grosjean je postao prvi osvajač nagrade ‘Vozač dana’ nakon što je osvojio šesto mjesto u svojoj prvoj utrci za debitantsku momčad Haasa na VN Australije. Rating: 0

Grosjean prvi osvajač nagrade “Vozač dana”

Advertisement

Romain Grosjean je postao prvi osvajač nagrade ‘Vozač dana’ nakon što je osvojio šesto mjesto u svojoj prvoj utrci za debitantsku momčad Haasa na VN Australije.

manor-2016

Iako je startao s 19. mjesta, Francuz se polako probijao do šestog mjesta, a puno mu je pomogla i crvena zastava nakon velikog sudara između njegovog momčadskog kolege Estebana Gutierreza i Fernanda Alonsa.

Tako je Grosjean dobio ‘besplatno’ zaustavljanje u boksu te je ostatak utrke odvozio na srednje tvrdim gumama. Ipak, bivši Lotusov vozač je morao izdržati veliki pritisak Nice Hulkenberga u Force Indiji i Valtterija Bottasa u Williamsu.

Službena stranica Formule 1 nije otkrila broj glasova koji je prevladao u korist Grosjeana, ali su dodali kako “u interesu poštenja nisu brojali višestruke glasove iz istih izvora.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: