Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Grosjean: Renaultova kupnja Lotusa bi bila dobra stvar za Formulu 1 Reviewed by Momizat on . Lotusov vozač Romain Grosjean je priznao da bi kupnja njegove momčadi od strane Renaulta bila dobra z Formulu 1. Podsjetimo, britanska ekipa se nalazi u teškoj Lotusov vozač Romain Grosjean je priznao da bi kupnja njegove momčadi od strane Renaulta bila dobra z Formulu 1. Podsjetimo, britanska ekipa se nalazi u teškoj Rating: 0

Grosjean: Renaultova kupnja Lotusa bi bila dobra stvar za Formulu 1

Advertisement

Lotusov vozač Romain Grosjean je priznao da bi kupnja njegove momčadi od strane Renaulta bila dobra z Formulu 1. Podsjetimo, britanska ekipa se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a mediji sve više špekuliraju o Renaultovom oživljavanju tvorničke momčadi, i to one iz Enstonea s kojom su osvojili konstruktorske naslove 2005. i 2006. godine.

roman-lotus

“Puno momčadi se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Formula 1 zahtijeva velike resurse i sposobnost da zadržite ritam razvoja. Crash test novog prednjeg krila, npr., nije veoma jednostavan. Za razliku od Red Bulla ili McLarena, mi si ne možemo priuštiti donošenje novih dijelova na svaku utrku. Nadam se da će taj period trajati što je kraće moguće i da ćemo se uskoro pomaknuti prema naprijed.”

Lotus se nedavno našao i na sudu, a probleme su imali i s isplatom za Pirellijeve proizvode.

“Situacija nije idealna, ali iako uobičajeno, trava nije uvijek zelenija kod nekog drugog; neki ljudi puno govore o Lotusu, a šute o svojim problemima. Genii Capital ima velike resurse, ali logično je da ne žele investirati kada se govori o prodaji momčadi. Međutim, to nas neće spriječiti da se pojavimo na utrkama.”

Grosjean ne želi biti samo gost na utrkama Formule 1 pa bi pozdravio Renaultovu kupnju Lotus F1 Teama.

“Prije svega, Formula 1 će od toga imati koristi. Dugo surađujem s Renaultom, koji je imao važnu ulogu u mojoj karijeri kada su mi pomogli debitirati u Formuli 1. Nakon toga sam bio otpušten, a to nije bio najbolji trenutak u našem odnosu, ali vratio sam se u Formulu 1 te sam ostvario devet postolja u bolidu s Renaultovim motorom. Formula 1 treba velike proizvođače automobila koji mogu investirati u naš sport. Lijepo je biti dijelom tvorničke momčadi te sam siguran da će Renault moći poboljšati svoju pogonsku jedinicu”, zaključio je Francuz.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: