Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Haas: Odluke sudaca su uvjetovane reputacijom vozača Reviewed by Momizat on . Gunther Steiner, Haasov šef momčadi, vjeruje da na odluke sudaca utječe prethodna reputacija i poredak vozača, unatoč jasnom potrebom za neutralnošću pri donoše Gunther Steiner, Haasov šef momčadi, vjeruje da na odluke sudaca utječe prethodna reputacija i poredak vozača, unatoč jasnom potrebom za neutralnošću pri donoše Rating: 0

Haas: Odluke sudaca su uvjetovane reputacijom vozača

Advertisement

Gunther Steiner, Haasov šef momčadi, vjeruje da na odluke sudaca utječe prethodna reputacija i poredak vozača, unatoč jasnom potrebom za neutralnošću pri donošenju odluka.

haas

Max Verstappen je ometao krug Romaina Grosjeana tijekom kišnih kvalifikacija za VN Mađarske, no mladi Nizozemac je izbjegao kaznu. Suci su ustvrdili da je Verstappen ometao Grosjeana zbog bolida koji se nalazio ispred njih, odnosno da je postojao valjan razlog za takvo postupanje. Pravilnik propisuje kazne u slučaju nepotrebnog blokiranja, no ovaj slučaj nije tako okarakteriziran.

Tijekom kvalifikacija za VN Velike Britanije 2017. godine, Lewis Hamilton je blokirao brzi krug Romaina Grosjeana. Međutim, i četverostruki svjetski prvak je izbjegao kaznu. Naime, suci su smatrali da Francuz nije izgubio tri desetinke sekunde u tom krugu kao što je tvrdio.

S druge strane, vozači američke momčadi su tijekom proteklih nekoliko utrka u više navrata kažnjeni od strane sudaca.

Gunther Steiner smatra da su Magnussen i Grosjean često na meti sudaca jer je Haas percipiran kao “laka meta”.

“Ponekad se nepotrebno stavljamo u nezavidnu poziciju. Međutim, mislim da se odluke i dalje donose uzimajući u obzir veličinu momčadi,” ustvrdio je Steiner.

FIA-in trkaći direktor, Charlie Whiting, potvrdio je da na suce može nesvjesno utjecati reputacija vozača, iako to ne bi trebalo igrati ulogu u njihovim odlukama.

“Ako vozač ima već devet kaznenih bodova, to ne bi trebalo utjecati na odluku sudaca,” odgovorio je Whiting.

“Broj kaznenih bodova ne bi trebao utjecati na odluku sudaca. Međutim, ne znam ima li to kakav podsvjesni utjecaj,” zaključio je Whiting.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: