Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hakkinen: McLarenu i dalje nedostaje brzina na pravcu Reviewed by Momizat on . Mika Hakkinen smatra kako McLaren Hondu čeka još jedna teška sezona Formule 1 ponajviše zbog činjenice da im nedostaje brzine na pravcima. Dvostruki svjetski pr Mika Hakkinen smatra kako McLaren Hondu čeka još jedna teška sezona Formule 1 ponajviše zbog činjenice da im nedostaje brzine na pravcima. Dvostruki svjetski pr Rating: 0

Hakkinen: McLarenu i dalje nedostaje brzina na pravcu

Advertisement

Mika Hakkinen smatra kako McLaren Hondu čeka još jedna teška sezona Formule 1 ponajviše zbog činjenice da im nedostaje brzine na pravcima.

mika-hakkinen-2016

Dvostruki svjetski prvak se, međutim, nada kako će njegova bivša momčad napraviti korak naprijed nakon katastrofalne 2015. godine.

“Naravno, imam odličnu povijest s tom momčadi i skupa smo prošli kroz pozitivne i negativne strane. Nadam se da mogu ostvariti rezultat koji zaslužuju, ali ipak izgleda kao da nemaju brzine na pravcu. Dajete previše konkurentima i ne možete cijelo vrijeme voziti s niskom razinom downforcea. Znamo da su ove gume kritične. Morate paziti da ih ne razradite previše i da ih ne pregrijete pa vozači ne mogu imati malo downforcea jer će odmah uništiti gume,” smatra Hakkinen.

Suprotno tome, Hakkinen kaže kako Mercedes izgleda odlično nakon dobre zime.

“Mercedes izgleda odlično i očito je da im je prijašnji uspjeh dao još samopouzdanja. Kada pogledamo bolid, na stazi izgleda nevjerojatno. Mercedes je napravio fantastičan posao i ako pogledate broj krugova koji su odradili, to je impresivno. U odličnoj su formi,” dodao je.

Osvrnuo se Hakkinen i na nedavne kritike u natjecanju i kaže kako se veseli novim pravilima u 2017.

“Mislim da ljudi, koji su fanovi Formule 1, trebaju promjenu. To je odličan izazov za dizajnere da naprave nešto što netko drugi nije. Kada nastupe velike promjene, onda postoje veće šanse za novim rješenjima,” zaključio je Finac.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: