Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton: Mercedes se nije žalio kada nije pobjeđivao Reviewed by Momizat on . Svjetski prvak Lewis Hamilton ponovno je reagirao na komentare Red Bullovog šefa Christiana Hornera, koji je nakon VN Australije pozvao FIA-u da reagira i pokuš Svjetski prvak Lewis Hamilton ponovno je reagirao na komentare Red Bullovog šefa Christiana Hornera, koji je nakon VN Australije pozvao FIA-u da reagira i pokuš Rating: 0

Hamilton: Mercedes se nije žalio kada nije pobjeđivao

Advertisement

Svjetski prvak Lewis Hamilton ponovno je reagirao na komentare Red Bullovog šefa Christiana Hornera, koji je nakon VN Australije pozvao FIA-u da reagira i pokuša neutralizirati Mercedesovu prednost.

lewis-mercedes

Britanac podsjeća da je Red Bull osvojio četiri uzastopna vozačka i konstruktorska naslova prije 2014. i prelaska na V6 turbo motore.

“Meni je to smiješno. Zanimljivo je da to mišljenje dolazi od pojedinaca koji su imali tako puno uspjeha. Valja imati na umu da je iza nas tek jedna utrka pa su mi takvi komentari smiješni. Napravio sam veliki korak kada sam došao u ovaj tim koji je godinama imao slabe performanse.”

Hamilton ističe da se Mercedes nikada nije žalio u sezonama kada nisu bili konkurentni.

“Nisu bili uspješni poput drugih momčadi, ali ovaj tim se nikada nije žalio na druge kako bi se stvari izjednačile, jednostavno su jako puno radili. 1000 ljudi u dvije tvornice radi dan i noć kako bi napravili najbolji bolid, a to smo postigli s istim pravilima i resursima koje su i ostale momčadi imale. Jako sam ponosan na to.”

Ipak, priznaje da mu nedostaje konkurentnije natjecanje.

“Volim utrkivanje, već u kartingu sam volio borbe kotač uz kotač. Sviđa mi se kada uoči utrke ne znam s kim ću se boriti i kako ću nadmudriti i na kraju pobijediti protivnika. Ali što smo više konkurentni, sve je manji izazov, a to smanjuje uzbuđenje. Međutim, dobra stvar je to što mi je Nico odmah iza leđa, kao na zadnjoj utrci.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: