Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton nastavio pobjednički niz u Austinu Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton osvojio je 5. uzastopnu pobjedu ove sezone, a ovo mu je druga pobjeda na stazi Austin. Drugi je završio Nico Rosberg koji je cijelo vrijeme bio v Lewis Hamilton osvojio je 5. uzastopnu pobjedu ove sezone, a ovo mu je druga pobjeda na stazi Austin. Drugi je završio Nico Rosberg koji je cijelo vrijeme bio v Rating: 0

Hamilton nastavio pobjednički niz u Austinu

Advertisement

Lewis Hamilton osvojio je 5. uzastopnu pobjedu ove sezone, a ovo mu je druga pobjeda na stazi Austin. Drugi je završio Nico Rosberg koji je cijelo vrijeme bio vrlo blizu Hamiltona, ali ipak nedovoljno za napad na čelnu poziciju koju je držao prva 24 kruga. Zadnje mjesto na postolju je zauzeo Daniel Ricciardo.

lewis-hamilton-austin

Već smo u prvom krugu vidjeli izlazak sigurnosnog automobila zbog sudara kojeg je uzrokovao Sergio Perez. Prvo je na ulasku u 14. zavoj dotaknuo zadnji kraj Raikkonenovog Ferrarija, da bi zatim udario u Sauber Adriana Sutila i izbacio ga iz utrke slomivši mu prednji ovjes. Također, izbacio je i sebe iz utrke.

Nakon odlaska sigurnosnog automobila, vidjeli smo nekoliko pretjecanja, od kojih je svakako najupečatljivije bilo ono Ricciarda nad Alonsom u prvom zavoju. Nico Hulkenberg završio je svoj nastup u 18. krugu zbog još neutvrđenih problema s bolidom. Od 21. do 24. kruga smo gledali sjajnu borbu između Fernanda Alonsa i Jensona Buttona, iz koje je Španjolac izašao kao pobjednik. Netom nakon toga, Lewis Hamilton je preuzeo vodstvo u utrci od Nice Rosberga.

Oko 30-og kruga su počela posljednja zaustavljanja u boksu, od kojih je najviše profitirao Ricciardo, dok je Felipe Massa izgubio treće mjesto koje je držao do 35. kruga. Zadnjih nekoliko krugova smo gledali izvrsne borbe kotač uz kotač, a bilo je i nekoliko dodira. Sebastian Vettel je imao prilično tešku utrku danas, no rezultat koji je postigao sigurno nije razočaravajući s obzirom da je nadoknadio 11 pozicija od starta. U svom zadnjem stintu je u samo nekoliko krugova pretekao 7 bolida, a Fernando Alonso mu je izmaknuo za pola sekunde.

Sljedeća utrka je na rasporedu već sljedeći tjedan, a vozit će se u Brazilu na obnovljenom Interlagosu.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h40m04.785s
2 Nico Rosberg Mercedes 4.314s
3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 25.560s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 26.924s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 30.992s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m35.231s
7 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m35.734s
8 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m40.682s
9 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m43.863s
10 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m47.870s
11 Romain Grosjean Lotus/Renault 1 krug
12 Jenson Button McLaren/Mercedes 1 krug
13 Kimi Raikkonen Ferrari 1 krug
14 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1 krug
15 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 krug

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: