Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton otkriva: Imam disleksiju, a nakon karijere želim graditi škole za siromašnu djecu Reviewed by Momizat on . Aktualni svjetski prvak je dao unikatan i vrlo emotivan intervju za njemački Stuttgarter Zeitung. Hamilton je u razgovoru s djecom otkrio s kojim se sve poteško Aktualni svjetski prvak je dao unikatan i vrlo emotivan intervju za njemački Stuttgarter Zeitung. Hamilton je u razgovoru s djecom otkrio s kojim se sve poteško Rating: 0

Hamilton otkriva: Imam disleksiju, a nakon karijere želim graditi škole za siromašnu djecu

Advertisement

Aktualni svjetski prvak je dao unikatan i vrlo emotivan intervju za njemački Stuttgarter Zeitung. Hamilton je u razgovoru s djecom otkrio s kojim se sve poteškoćama borio tijekom svog školovanja, a naposljetku je priznao da je – disleksičan!

lewis-mexico-2015

Podsjetimo, disleksija je poremećaj u učenju, manifestira se kod čitanja i sricanja, a pogađa ljude svih intelektualnih razina. Na pitanje o djetinjstvu i školovanju, Lewis je kazao:

”Imam disleksiju, pa je bilo dosta teško.”

”Propustio sam dosta petaka u školi zbog utrkivanja vikendom, ali mogu reći da škola za mene nije bila zabavno iskustvo”, otvorio je dušu 30-godišnji Britanac.

Zanimljivo, Hamilton je drugi slavni vozač Formule 1 koji ima dijagnosticiranu disleksiju, a prvi je njegov sunarodnjak, legendarni Sir Jackie Stewart. Lewis se u nastavku intervjua osvrnuo na razdoblje poslije svoje karijere u Formuli 1 i otkrio da će se između ostaloga posvetiti i humanitarnom radu.

”Volim djecu i planiram graditi škole za siromašnu djecu u svim dijelovima svijeta, mjesto gdje svi mogu dobiti dobru edukaciju jer znam kako je meni bilo teško”, zaključuje trostruki svjetski prvak.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: