Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton: Ovakvo vodstvo u prvenstvu me čini praznim Reviewed by Momizat on . Iza Lewisa Hamiltona je jedna era, era u kojoj je u razdoblju od 2014. do 2017. imao dominantan bolid s kojim je do utrka u Europi mogao sagraditi vodstvo u prv Iza Lewisa Hamiltona je jedna era, era u kojoj je u razdoblju od 2014. do 2017. imao dominantan bolid s kojim je do utrka u Europi mogao sagraditi vodstvo u prv Rating: 0

Hamilton: Ovakvo vodstvo u prvenstvu me čini praznim

Advertisement

Iza Lewisa Hamiltona je jedna era, era u kojoj je u razdoblju od 2014. do 2017. imao dominantan bolid s kojim je do utrka u Europi mogao sagraditi vodstvo u prvenstvu.

M155214

Britanac i ove godine prije Barcelone drži vodstvo, no za njega je to kombinacija sretnih okolnosti, te nema veze s vrhunskom formom iz prošlosti. Vozač Mercedesa zbog ovakvog raspleta i tijeka tekuće sezone ne krije zbunjenost.

“Iskreno da vam kažem, ne osjećam se nimalo ugodno. Od prošle utrke ni jednom mi nije palo na pamet da smo vodeći u prvenstvu,” izjavio je Hamilton.

Uz Ferrari, kao kandidat za pobjede se počinje javljati i Red Bull. Čak je i Renault ostvario značajan napredak koji bi im u budućnosti mogao donijeti borbu za nove pobjede. Hamilton ne krije zabrinutost oko novih boraca na obzoru.

“Ne kažem da mi vodstvo ništa ne znači. Samo ga doživljavam s osjećajem praznine nakon svega. Imamo još jako puno do kraja sezone.”

“Zamislite me uzbuđenog u ovom trenutku. Sa svim problemima i stvarima na kojima trebamo raditi. Dolazak na vrh poretka za mene nema puno smisla,” objasnio je Hamilton.

Rekao je kako smatra da momčad ipak može riješiti svoje probleme kako bi se vratili u konstantnu borbu za pobjede.

“Ako se dogodi da ovog vikenda uspijemo savladati sve probleme vezane za bolid i počnemo ostvarivati konstantne rezultate, bio bih puno sretniji. To bi značilo da se vraćam borbi u svojoj klasi ili u klasi koja je malo više iznad.

No, ovog trenutka, vodim borbu ispod svoje klase. I to nije dovoljno da obranim naslov,” Objasnio je Hamilton.

Naveo je kako veliku ulogu u ovogodišnjem prvenstvu igra sreća koja mu je u Bakuu donijela pobjedu.

“Ovoga trenutka dosta profitiramo na račun okolnosti tijekom utrke. I one odlučuju o krajnjem rezultatu. Primjerice kao kod zadnje utrke u Bakuu. Ali, opet, ljudski je griješiti,” izjavio je Hamilton.

Spomenuo je kako ove sezone gume predstavljaju veliki izazov kod postavljanja bolida za utrku. Zbog tog bitnog faktora, pripremanje zna biti veliki izazov.

“Ne mogu vam ništa previše o tome ispričati. Jer, još uvijek otkrivamo nove stvari vezane uz kalkuliranje s gumama. Svako malo dolazimo s novim rješenjima i postavkama. općenito pokušavamo postaviti bolid na najbolji mogući način,” zaključuje četverostruki svjetski prvak.

Lewis Hamilton se loše nosio s pritiskom u prošlosti, pogotovo u sezoni 2016. kada ga je zbog serije kriznih situacija u prvenstvu pobijedio Nico Rosberg. Utrke koje dolaze će pokazati je li četverostruki svjetski prvak dovoljno emocionalno sazrio kako bi se mogao nositi s konkurencijom.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: