Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton pobjedik VN Velike Britanije Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton pobjednik je sjajne utrke vožene na Silverstoneu, koja ni ove godine nije podbacila po pitanju uzbudljivosti i borbe na stazi. Drugi je završio V Lewis Hamilton pobjednik je sjajne utrke vožene na Silverstoneu, koja ni ove godine nije podbacila po pitanju uzbudljivosti i borbe na stazi. Drugi je završio V Rating: 0

Hamilton pobjedik VN Velike Britanije

Advertisement

Lewis Hamilton pobjednik je sjajne utrke vožene na Silverstoneu, koja ni ove godine nije podbacila po pitanju uzbudljivosti i borbe na stazi.

lewis-hamilton-2014

Drugi je završio Valtteri Bottas, kojemu je ovo drugo postolje u karijeri i drugo uzastopno, dok je treći završio Daniel Ricciardo nakon odlične strategije u Red Bullu.

Start utrke protekao je vrlo burno. Vergne je u prvom zavoju zakačio Pereza te ga izbacio na travu, a onda je uslijedio strašan sudar Raikkonena koji je izgubio kontrolu nad autom. Naime, nakon izlijetanja sa staze u četvrtom zavoju, prilikom povratka na stazu je poskočio, proklizao i zabio se u zid. Njegov Ferrari je totalno uništen, dok je u “letu” oštetio bolide Kamuija Kobayashia i Felipea Masse. Iako je lagano natučen, Kimi je prošao bez većih ozljeda.

Nakon crvene zastave koja je bila aktivna gotovo sat vremena, u 15:05 utrka je nastavljena. Bottas i Alonso su najviše napredovali do prvih zaustavljanja u boksu. Zatim se stanje na stazi nakratko primirilo, no nije trebalo dugo čekati za još akcije. U 30 krugu odustao je tada vodeći u utrci Nico Rosberg, koji je zapeo u 6. brzini. Nakon nekoliko pokušaja da “vrati” mjenjač u normalu, bio je primoran odustati.

U zadnjem dijelu utrke smo uživali u sjajnom dvoboju između Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa, koji je trajao gotovo 10 krugova. Gume na bolidu Daniela Ricciarda su pred kraj utrke bile prilično potrošene, stoga se prednost nad Buttonom počela brzo topiti.

Britanac je sjajno vozio te dostizao Australca, no na kraju je ostao kratak za nekoliko metara.
Sljedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna, a vozi se u Njemačkoj na Hockenheimu.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: