Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton se po broju naslova izjednačio sa Sennom, ostali rekordi mu nisu važni Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton je nakon osvajanja trećeg naslova u svojoj karijeri rekao da više ne postoji nitko čije bi uspjehe želio ponoviti. Na VN SAD-a se s tri naslova i Lewis Hamilton je nakon osvajanja trećeg naslova u svojoj karijeri rekao da više ne postoji nitko čije bi uspjehe želio ponoviti. Na VN SAD-a se s tri naslova i Rating: 0

Hamilton se po broju naslova izjednačio sa Sennom, ostali rekordi mu nisu važni

Advertisement

Lewis Hamilton je nakon osvajanja trećeg naslova u svojoj karijeri rekao da više ne postoji nitko čije bi uspjehe želio ponoviti. Na VN SAD-a se s tri naslova izjednačio sa svojim idolom Ayrtonom Sennom te je dodao da mu je to jedino bitno.

lewis-hamilton-mercedes

Britanac je današnjom pobjedom, 10. u ovoj sezoni, uspio obraniti prošlogodišnju titulu. S obzirom na to da nema ambicije sustići sedmerostrukog prvaka Michaela Schumachera, Hamilton kaže da u Formuli 1 više ne postoji nitko koga bi želio sustići.

“Dolaze iz iste države pa mislim da će Sebastianu to biti cilj. Meni je cilj uvijek bio osvojiti tri koliko je Ayrton imao”, rekao je Lewis, drugi Britanac s tri naslova poslije Jackieja Stewarta. “On nije bio iz iste države kao ja, ali bio je dečko koji me inspirirao dok sam bio mladić. Ne znam što ću učiniti sljedeće, ali ne postoji nitko više s kim se želim izjednačiti ili čije rezultate želim ponoviti. Na prošloj utrci sam rekao da sam osjećao kao da preuzimam štafetu od Ayrtona te ću ju nositi dokle god mogu i što snažnije mogu. Izjednačiti se s njim, koji mi je značio tako puno i koji mi znači i danas, osjećam se vrlo, vrlo blagoslovljen.”

Mercedesov vozač je priznao da je nakon današnje pobjede teško pronalazio riječi.

“Teško je pronaći riječi. Sjedim ovdje, sjećam se svog prvog britanskog prvenstva kada smo moj otac i ja išli kući pjevajući, a sada je jednostavno ludo pomisliti da sam trostruki prvak Formule 1.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: