Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hamilton: Želim pobijediti svaku utrku Reviewed by Momizat on . Nakon VN Rusije, Lewis Hamilton imao je 43 boda zaostatka za svojim momčadskim kolegom iz Mercedesa, Nicom Rosbergom. Tri utrke nakon toga, vladajući svjetski p Nakon VN Rusije, Lewis Hamilton imao je 43 boda zaostatka za svojim momčadskim kolegom iz Mercedesa, Nicom Rosbergom. Tri utrke nakon toga, vladajući svjetski p Rating: 0

Hamilton: Želim pobijediti svaku utrku

Advertisement

Nakon VN Rusije, Lewis Hamilton imao je 43 boda zaostatka za svojim momčadskim kolegom iz Mercedesa, Nicom Rosbergom. Tri utrke nakon toga, vladajući svjetski prvak došao je na samo devet bodova zaostatka.

lewis-hamilton-2014

Britanac je u Montrealu došao do svoje druge uzastopne pobjede i kaže kako želi nastaviti taj niz.

“Moram pobijediti svaku utrku. Želim pobijediti svaku utrku. Nije to potreba, to je želja i još jednom sam pokazao da sam fokusiran kao i svaki drugi vozač ovdje,” rekao je Hamilton koji je sada na VN Kanade pobjeđivao pet puta.

“Nisam napravio niti jednu grešku i ugodno je vidjeti da sam fokusiran, pun samopouzdanja i ugodno mi je u bolidu.”

Odličan preokret forme došao je nakon prvih pet utrka sezone u kojima se Britanac dosta mučio s problemima u bolidu.

“Ove sezone nikad nije bilo dvojbe oko moje brzine ili oko onoga što mogu napraviti u bolidu. Samo je dolazio problem za problemom. Naravno, nikad ne znate što će se iduće dogoditi,” dodaje Hamilton i priznaje kako je pomalo zabrinut ograničenjem motora po sezoni.

“Znam da imam manje motora. Znam da ću, u slučaju kvara, morati uzeti šesti motor. Znam da ću, u određenom dijelu sezone, startati zadnji i da će taj džoker igrati važnu ulogu u trkaćem vikendu.”

Jedan od istaknutijih problema za Mercedes u Montrealu bio je loš start. Nakon utrke Hamilton je bio vidljivo začuđen kako je Sebastian Vettel već prije prvog zavoja s trećeg mjesta došao na prvo.

“Start je bio… Ne razumijem to. Ovaj put stvarno ne razumijem jer vježbe su nam bile dobre, formacijski krug je bio odličan. Pustio sam spojku i krenuo sam perfektno. No, ova spojka nas definitivno koči. Istražit ćemo zašto. Nije prvi put da je ovako. Ne razumijemo baš pa moramo poraditi na tome,” objasnio je Britanac.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: