Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda želi nezaboravnu VN Japana s McLarenom Reviewed by Momizat on . Iako se na VN Japana ovog vikenda Honda po posljednji put utrkuje kao dobavljač pogonskih jedinica McLarenu, Yusuke Hasegawa je ustvrdio da će to biti posebna u Iako se na VN Japana ovog vikenda Honda po posljednji put utrkuje kao dobavljač pogonskih jedinica McLarenu, Yusuke Hasegawa je ustvrdio da će to biti posebna u Rating: 0

Honda želi nezaboravnu VN Japana s McLarenom

Advertisement

Iako se na VN Japana ovog vikenda Honda po posljednji put utrkuje kao dobavljač pogonskih jedinica McLarenu, Yusuke Hasegawa je ustvrdio da će to biti posebna utrka za njihovu momčad koja dolazi s pozitivnim rezultatima iz Singapura i Malezije.

mclaren-honda

Nakon objave u Singapuru kako se prekida suradnja McLarena i Honde, momčad je otišla osigurati svoje najbolje uzastopne rezultate ove godine sa Stoffelom Vandoorneom koji je dva puta završio sedmi. Fernando Alonso je također bio kandidat za to, ali je bio nevina žrtva sudara u Singapuru, a u Maleziji nije uspio uhvatiti bodove.

S dodatnim zamahom s obzirom na zadnje dvije utrke, Hondin šef Yusuke Hasegawa fokusira se na slične performanse i u Suzuki kako bi prekinuo ovu trogodišnju frustraciju pozitivnim krajem.

Prije dvije godine, Alonso je opisao Hondin motor kao “GP2 engine”, no revizija njegove filozofije i vanjska pomoć kako bi se povećala brzina je doživjela veliki neuspjeh, što je na kraju rezultiralo raskidom suradnje McLarena i Honde. Međutim, Hasegawa je i dalje čvrsto fokusiran na pozitivan rezultat, počevši od ove utrke.

“Ovo će biti naša zadnja utrka kao McLaren-Honda i zbog toga je našoj momčadi ovo posebna utrka,” rekao je Hasegawa.

“Imam snažne osjećaje za ovu utrku i nadam se kako će biti nezaboravna i za momčad i za navijače.”

“Uvijek se radujemo povratku na domaću stazu te toplom i veselom dočeku japanskih navijača. Atmosfera nas puno podiže i nadamo se da ćemo im ponuditi odličnu utrku.”

“Za inženjere, jako je uzbudljiva staza gdje smo u mogućnosti da pokažemo svoje vještine u uvjetima pronalaženja pravog set-upa, iako je i to samo po sebi jako veliki izazov. Balans bolida bit će jako važan, zato moramo biti sigurni kako postaviti bolid na pravi način u koheziji sa zahtjevima McLarenove šasije.”

McLaren je trenutno na devetoj poziciji u konstruktorskom poretku, ali Vandoorneovih šest bodova iz Malezije su pomogli da se približe na samo 14 bodova iza Haasa pet utrka prije kraja prvenstva.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: