Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Horner vjeruje da je pobjeda dodatno motivirala Renault Reviewed by Momizat on . Red Bullov šef Christian Horner uvjeren je da će pobjeda u Kanadi motivirati Renault kako bi smanjili zaostatak za Mercedesom. Daniel Ricciardo donio je svojoj Red Bullov šef Christian Horner uvjeren je da će pobjeda u Kanadi motivirati Renault kako bi smanjili zaostatak za Mercedesom. Daniel Ricciardo donio je svojoj Rating: 0

Horner vjeruje da je pobjeda dodatno motivirala Renault

Advertisement

Red Bullov šef Christian Horner uvjeren je da će pobjeda u Kanadi motivirati Renault kako bi smanjili zaostatak za Mercedesom.

Christian-Horner_RB

Daniel Ricciardo donio je svojoj ekipi prvu pobjedu ove godine ali tek nakon što su dva Mercedesa imali problem s MGU-K zbog čega je Nico Rosberg izgubio oko 150 konjskih snaga. Njegov momčadski kolega Lewis Hamilton osim toga imao je i problem sa zadnjim kočnicama zbog čega je morao odustati. Horner zna da je zaostatak Renaulta još uvijek velik.

“Mercedesi su bili najbrži ali su imali probleme, nebitno koje. I mi smo imali probleme ranije u sezoni. Imamo još puno posla jer smo 15 km/h sporiji od Force Indije ili Williamsa tako da to moramo poboljšati. Ali prva pobjeda ove godine i dva vozača na podiju velika je motivacija za Renault. Na početku vikenda nisam mislio da možemo pobijediti ali Daniel vozi bez greške cijelu sezonu. Danas je iskoristio pruženu priliku i presretan sam zbog njega jer je to lijep osjećaj za vozača. Lijepo je i to što je Sebastian također bio na podiju i slavio s njim”, rekao je Horner.

“Odlučujući trenutak bilo je pretjecanje Sergija Pereza. To mu je donijelo pobjedu. Čak i s DRS-om i svime ostalim što smo imali u borbi protiv bolida s Mercedesovim motorom bez DRS-a, nismo mogli proći.”

Horner kaže da će Red Bull nastaviti pritiskati kako bi se približili Mercedesu.

“Jednom ste me pitali može li Mercedes pobijediti u svim utrkama ove godine a ja mislim da sam rekao da bi u teoriji mogli ali da se to vjerojatno neće dogoditi. Uspjeli smo unaprijediti bolid i motor i iskoristili smo nesreću Mercedesa. Moramo nastaviti raditi i smanjivati taj zaostatak jer on je još uvijek velik.”

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: