Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

InMotion IM01: Da li je ovo novi šampion Le Mana? Reviewed by Momizat on . Iako do sada relativno nepoznata, kompanija InMotion mogla bi uskoro postati centar pažnje u svijetu trka budući da je nedavno objavila ambiciozan plan obaranja Iako do sada relativno nepoznata, kompanija InMotion mogla bi uskoro postati centar pažnje u svijetu trka budući da je nedavno objavila ambiciozan plan obaranja Rating: 0

InMotion IM01: Da li je ovo novi šampion Le Mana?

Advertisement

Iako do sada relativno nepoznata, kompanija InMotion mogla bi uskoro postati centar pažnje u svijetu trka budući da je nedavno objavila ambiciozan plan obaranja uglednih rekorda novim IM01 hibridom.

inmotion 2

Navodno se radi o trkačkom automobilu budućnosti koji bi mogao da pobjedi na 24 sata Le Mana i da obori aktuelni rekord na Nirburgringu koji iznosi 6 minuta i 11.13 sekundi.

Vozilo je još uvek u fazi razvoja, ali moglo bi da bude spremno do sljedeće godine i da uđe u Le Man 2017. godine.

inmotion 21

Eksperimentalni hibrid imati će izuzetno laganu konstrukciju, a za razliku od ostalih LMP1 automobila, imati će četiri elektromotora, po jedan za svaki točak. Energijom će ih snadbjevati baterija velikog kapaciteta, a za produženje dometa pobrinuće se rotacioni motor sličan onom kakav koristi Mazda, ali manjih dimenzija.

inmotion 111

Ipak, eventualna pobjeda na Le Manu neće biti zvanična jer će automobil učestvovati kao eksperimentalno vozilo. Zanimljivo je napomenuti da će kokpit biti toliko uzak da će vozač moći da gleda samo napred, a poput Nissana ZEOD RC, umjesto retrovizora imati će video kamere.

Izvor: www.autoblog.rs

Komentari korisnika: