Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jenson Button ostaje u McLarenu i 2016. godine Reviewed by Momizat on . McLaren je prošle godine dugo razmatrao ko će voziti sa Alonsom, Jenson Button ili Kevin Magnussen, pa je napravljeno prijelazno rješenje po kom je Button treba McLaren je prošle godine dugo razmatrao ko će voziti sa Alonsom, Jenson Button ili Kevin Magnussen, pa je napravljeno prijelazno rješenje po kom je Button treba Rating: 0

Jenson Button ostaje u McLarenu i 2016. godine

Advertisement

McLaren je prošle godine dugo razmatrao ko će voziti sa Alonsom, Jenson Button ili Kevin Magnussen, pa je napravljeno prijelazno rješenje po kom je Button trebao voziti sezonu 2015. a Magnussen da se vrati u sezoni 2016.

Jenson Button talks with Ron Dennis.

No, katastrofalna situacija u McLarenu uticala je na promjen te odluke jer je u ovom momentu McLarenu neophodno iskustvo koje imaju Alonso i Button kako bi što bolje razvili bolid. Ron Dennis je kategorično odbio sve špekulacije po kojim bi Button trebao otići iz ekipe u narednoj sezoni.

“Jenson Button ima dvogodišnji ugovor s McLarenom, a trenutno ni ne mislimo o vozačima. Oba vozača rade izvanredan posao”, rekao je Dennis za Sky Sports F1.

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: