Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jolyon Palmer sljedeće godine u Lotusu uz Pastora Maldonada Reviewed by Momizat on . Momčad Lotusa je jučer objavila da će Jolyon Palmer sljedeće godine dobiti trkaće mjesto pored Pastora Maldonada. Jolyon je GP2 prvak iz 2014. i sin bivšeg F1 v Momčad Lotusa je jučer objavila da će Jolyon Palmer sljedeće godine dobiti trkaće mjesto pored Pastora Maldonada. Jolyon je GP2 prvak iz 2014. i sin bivšeg F1 v Rating: 0

Jolyon Palmer sljedeće godine u Lotusu uz Pastora Maldonada

Advertisement

Momčad Lotusa je jučer objavila da će Jolyon Palmer sljedeće godine dobiti trkaće mjesto pored Pastora Maldonada. Jolyon je GP2 prvak iz 2014. i sin bivšeg F1 vozača Jonathana Palmera.

palmer-lotus

U Enstone je došao početkom ove godine kao rezervni vozač te je E23 nekoliko puta isprobao na testiranjima i prvim slobodnim treninzima. 24-godišnji Britanac je oduševljen što je upravo on dobio priliku zamijeniti Romaina Grosjeana koji odlazi u Haas F1 Team:

“Oduševljen sam što ću se sljedeće godine utrkivati u Formuli 1. Lotus F1 Team mi je ove sezone dao ogromnu priliku te im zahvaljujem za pomoć koju su mi pružili u razvoju i što su mi odlučili vjerovati u sezoni koja je ključna za njihovu evoluciju. Uživao sam i puno sam naučio u ovoj godini kao treći i rezervni vozač. Jedva čekam sljedeću sezonu!”

Lotus vjeruje da je potpisivanje s Palmerom logičan potez.

“Drago nam je što možemo objaviti da je britanski trkaći talent Jolyon Palmer promoviran na trkaće mjesto za sljedeću sezonu”, rekao je Lotusov predsjednik Gerard Lopez. “Njegov rad i talent smo ove sezone vidjeli u pristupu koji je imao kao treći vozač te je jako popularan izbor za momčad. Osim što je pred njim velika budućnost za upravljačem, Jolyon je inteligentan i zaslužuje ovu priliku. Svi u Enstoneu nestrpljivo čekaju kako bi vidjeli što može postići sljedeće godine.”

Unatoč ovoj objavi, ostaje nejasno hoće li se Lotus u 2016. natjecati pod svojim ili Renaultovim imenom. Francuzi su pokazali svoje namjere vezane za kupovinu momčadi iz Enstonea, ali službene objave još uvijek nema.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: