Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kaltenborn: Nismo zaboravili napraviti bolid Reviewed by Momizat on . Monisha Kaltenborn, šefica momčadi Saubera, vjeruje da njena momčad može naučiti iz grešaka koje je počinila ove sezone kako bi se onemogućilo ponavljanje njiho Monisha Kaltenborn, šefica momčadi Saubera, vjeruje da njena momčad može naučiti iz grešaka koje je počinila ove sezone kako bi se onemogućilo ponavljanje njiho Rating: 0

Kaltenborn: Nismo zaboravili napraviti bolid

Advertisement

Monisha Kaltenborn, šefica momčadi Saubera, vjeruje da njena momčad može naučiti iz grešaka koje je počinila ove sezone kako bi se onemogućilo ponavljanje njihovog dosad najgoreg starta u sezonu.

monisha-kaltenborn-sauber

Nakon 14 utrka, švicarska momčad je deseta u konstruktorskom prvenstvu, bez ijednog boda. Iza njih je samo momčad Caterhama, na osnovu jednog jedanaestog mjesta manje. Vozači, Adrian Sutil i Esteban Gutierrez, se muče s bolidom C33, a uz financijske probleme, za koje se pretpostavlja da također muče momčad, postoji briga oko budućnosti.

Kaltenborn je izjavila da, iako se 2014. griješilo, vjeruje da se one mogu ispraviti kako bi se Sauber iduće godine vratio.

“Nismo zaboravili kako napraviti dobre bolide. Ovogodišnji bolid nije jedan od naših boljih bolida, ali nije ni najgori. Znamo zašto se sve ovo događa. Znamo gdje smo pogriješili, ali također znamo da pogonska jedinica ove godine igra važnu ulogu – ostale pogonske jedinice su to dokazale. Nemamo najbolju, što jako otežava situaciju za momčad poput naše, kad imate ograničene resurse da pokušate to kompenzirati, ali s tim moramo živjeti. Sigurna sam da naš dobavljač motora (Ferrari) radi sve što može jer se i oni jednako muče. Tako da oboje moramo proći kroz ovo.”

Goruće pitanje u Sauberu je ono vozačke postave za iduću sezonu, jer je čak sedam vozača i vozačica povezano s mjestom u Sauberu, a to su: Esteban Gutierrez, Adrian Sutil, Sergej Sirotkin, Giedo van der Garde, Felipe Nasr, Jules Bianchi i Simona de Silvestro.

Kaltenborn ipak o vozačkoj postavi nije ništa rekla, iako će u sljedećih nekoliko mjeseci morati odlučiti.

“Imamo nekoliko mogućnosti i planiramo objaviti vozačku postavi potkraj sezone. Nećemo špekulirati o imenima.”

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: