Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kimi Raikonen produžio ugovor sa Ferrarijem Reviewed by Momizat on . Finac, koji je svoju jedinu titulu osvojio sa italijanskim timom 2007. godine, ponovo se pridružio Scuderiji 2014., prešavši iz Lotusa. Raikonen, koji u oktobru Finac, koji je svoju jedinu titulu osvojio sa italijanskim timom 2007. godine, ponovo se pridružio Scuderiji 2014., prešavši iz Lotusa. Raikonen, koji u oktobru Rating: 0

Kimi Raikonen produžio ugovor sa Ferrarijem

Advertisement

Finac, koji je svoju jedinu titulu osvojio sa italijanskim timom 2007. godine, ponovo se pridružio Scuderiji 2014., prešavši iz Lotusa.

kimi-raikkonen-2014

Raikonen, koji u oktobru puni 37 godina, još nije ostvario pobedu za Ferrari u svom drugom “stintu” za tim. Imao je teške sezone 2014. i 2015. pored Fernanda Alonsa i Sebastijana Fetela, ali je ove godine uglavnom izjednačen sa Nemcem što se bodovnog salda tiče.

Njegova aktuelna forma je ubedila Ferrarijeve šefove da je on pravi čovek da bude Fetelov partner i sledeće godine, kada nastupaju nova pravila.

Raikonen je rekao na Silverstonu da se oseća performantnijim nego ikada.

“Oduvek sam govorio da ne bih bio ovde da ne uživam u vožnji i da ne mogu da dam od sebe 100%”, rekao je Raikonen. “Da nisam motivisan, ne bih bio ovde i traćio svoje sopstveno i vreme tima.

Takođe sam još pre gotovo 10 godina rekao da će moj poslednji tim biti Ferrari, i to je istina. Šta će se desiti u budućnosti, ne znam. Vreme će reći, ali ja obično ne pravim dugoročne planove.”

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: