Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kreće ženska Formula 1 Reviewed by Momizat on . Kad je Susie Wolff nastupila ne treninzima Williamsa na Silverstoneu 2014., činilo se da bi uskoro mogla postati prva žena u utrci Formule 1 nakon Lele Lombardi Kad je Susie Wolff nastupila ne treninzima Williamsa na Silverstoneu 2014., činilo se da bi uskoro mogla postati prva žena u utrci Formule 1 nakon Lele Lombardi Rating: 0

Kreće ženska Formula 1

Advertisement

Kad je Susie Wolff nastupila ne treninzima Williamsa na Silverstoneu 2014., činilo se da bi uskoro mogla postati prva žena u utrci Formule 1 nakon Lele Lombardi 1976.

susie-wolff

Natjecale su se nakon Lombardi još Divina Galica, Desire Wilson i Giovanna Amati, no nijedna od njih tri nikad nije prošla kvalifikacije.

Wolff u konačnici nije dobila priliku te je završila karijeru i posvetila se obitelji.

Formula 1 ipak neće biti nedostupna vozačicama, za dvije godine trebala krenuti ženska inačica elitnog automobilističkog natjecanja.

Vozilo bi se šest utrka, pet u Europi i jedna u Americi. Pobjednica bi za nagradu, osim trofeja, dobila priliku testne vozačice u pravoj F1. A možda se uspije izboriti i za ugovor.

Ponajbolje vozačice svijeta već su kontaktirane, a većina je oduševljena idejom. I Bernie Ecclestone je 2015. htio progurati žensku inačicu Formule 1, no njegov projekt nije zaživio.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: