Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Latvala trijumfovao u Argentini Reviewed by Momizat on . Yari-Matti Latvala ostvario je drugu pobjedu ove sezone trijumfiravši ovog vikenda na reliju u Argentini na kojem se prije 12 mjeseci po prvi puta popeo na pobj Yari-Matti Latvala ostvario je drugu pobjedu ove sezone trijumfiravši ovog vikenda na reliju u Argentini na kojem se prije 12 mjeseci po prvi puta popeo na pobj Rating: 0

Latvala trijumfovao u Argentini

Advertisement

Yari-Matti Latvala ostvario je drugu pobjedu ove sezone trijumfiravši ovog vikenda na reliju u Argentini na kojem se prije 12 mjeseci po prvi puta popeo na pobjedničko postolje za momčad Volkswagena.

latvala-argentina-condor

Finac je u svom Polu R kroz cilj prošao minutu i 26.9 sekundi prije timskog kolege Sebastiena Ogiera. Bila je to 9. uzastopna pobjeda za Volkswagen čime je srušen rekord koji je držao Citroen.

Kris Meeke po drugi se puta ove sezone popeo na pobjedničko postolje osvojivši treće mjesto u svom Citroenu DS3. Francuz je četverodnevnu utrku, petu u ovogodišnjem izdanju FIA svjetskog prvenstva u reliju, završio 5 minuta i 54.7 sekundi iza Latvale.

“Prošle sam godine završio na podiju no nisam mogao ni sanjati da ću pobijediti ovdje” rekao je Latvala. “Izletio sam u Portugalu i postojao je rizik da mi je samopoudanje nisko. Da je Ogier pobijedio, prvenstvo bi vjerojatno postalo dosadno, ovako ostaje uzbudljivo” dodao je.

Prvenstvo se nastavlja na europskom tlu 6., 7. i 8. lipnja kada će se voziti utrka na mediteranskom otoku Sardiniji.

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: