Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lauda: Ferrarijeve greške su nepoštene i nimalo smiješne Reviewed by Momizat on . Sudari između vozača Mercedesa i Ferrarija u proteklih nekoliko utrka su “nepoštene” i “nimalo smiješne”, rekao je Niki Lauda. Kimi Raikkonen je tijekom prvog k Sudari između vozača Mercedesa i Ferrarija u proteklih nekoliko utrka su “nepoštene” i “nimalo smiješne”, rekao je Niki Lauda. Kimi Raikkonen je tijekom prvog k Rating: 0

Lauda: Ferrarijeve greške su nepoštene i nimalo smiješne

Advertisement

Sudari između vozača Mercedesa i Ferrarija u proteklih nekoliko utrka su “nepoštene” i “nimalo smiješne”, rekao je Niki Lauda.

niki-lauda-2017

Kimi Raikkonen je tijekom prvog kruga utrke za VN Velike Britanije udario u zadnji kraj Lewisa Hamiltona, koji je zbog toga pao na dno poretka. Slična situacija dogodila se i između Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa tijekom VN Francuske prije dva tjedna.

Mercedesov neizvršni direktor, Niki Lauda, u izjavi za Motorsport.com komentirao je današnju utrku.

“Nesreća je nepravedna jer je ovo već drugi put da nas Ferrari udara u prvom krugu utrke, i to nije smiješno,” jasan je bio trostruki svjetski prvak.

Vettel je kažnjen s 5 sekundi tijekom VN Francuske, dok je Raikkonen dobio kaznu od 10 sekundi u današnjoj utrci.

“Prije svega, bilo je pogrešno što su Vettelu dali kaznu od pet sekundi. Ako ništa, barem su sada Raikkonenu dali kaznu od deset sekundi. Suci su shvatili o čemu se ovdje radi.”

“Bez sudara, vjerujem da bi pobijedili u današnjoj utrci.”

Nakon što je momčad bila kritizirana zbog pogrešne taktike tijekom VN Austrije, Austrijanac smatra da su sada odradili odličan posao.

“Bila je to još jedna teška odluka. Valtteri je branio svoju poziciju sve dok je mogao, no odlaskom u box imao bi još više problema.”

“Na kraju, strategija se isplatila Lewisu, no ne i Bottasu,” zaključio je Lauda.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: