Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lauda: Marko smatra da nije toliko trebao kritizirati Renault Reviewed by Momizat on . Mercedesov neizvršni predsjednik Niki Lauda tvrdi da je Red Bullovom savjetniku Helmutu Marku pomalo žao što je ove i prošle godine žestoko kritizirao svog doba Mercedesov neizvršni predsjednik Niki Lauda tvrdi da je Red Bullovom savjetniku Helmutu Marku pomalo žao što je ove i prošle godine žestoko kritizirao svog doba Rating: 0

Lauda: Marko smatra da nije toliko trebao kritizirati Renault

Advertisement

Mercedesov neizvršni predsjednik Niki Lauda tvrdi da je Red Bullovom savjetniku Helmutu Marku pomalo žao što je ove i prošle godine žestoko kritizirao svog dobavljača pogonskih jedinica zbog slabih rezultata i nepouzdanosti.

helmut-marko-niki-lauda

Četverostruki svjetski prvaci su najprije odučili raskinuti ugovor s Renaultom, zatim su pregovarali s Mercedesom i Ferrarijem koji su ih odbili, a ovih dana se po medijima spominje i japanska Honda. McLarenov šef Ron Dennis ne želi ni čuti za to, FIA-ina i Berniejeva niskobudžetna standardizirana pogonska jedinica neće biti dostupna prije 2017. (ako se taj projekt uopće bude realizirao) pa je najvjerojatniji scenarij pomirba s Renaultom.

“Sljedeće godine, bez obzira na to što će FIA napraviti s alternativnim motorom, to neće biti na raspolaganju. Novog motora, odnosno alternative, neće biti u 2016. Što bih ja učinio da sam na Red Bullovom mjestu? Reći ću vam”, rekao je Lauda.

“Ferrari je rekao ne, Mercedes ne može jer već imamo četiri momčadi. Ostao je samo Renault. Ako Marka pitate da vam iskreno odgovori je li pretjerao s negativnim govorom u njegovom odnosu s Renaultom, onda je odgovor da. Meni je također to rekao. Sve što želim reći je to da je jedina alternativa ako žele nastaviti, a ja mislim da žele, pronaći način s Renaultom. To je jasno.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: