Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Leclerov osvrt na prvi radni dan u novoj ekipi Reviewed by Momizat on . Iako je potvrđen kao novi Ferrarijev vozač prije više od dva mjeseca, Charles Leclerc potvrdio je kako mu je službeni početak u novoj momčadi ipak bio vrlo emot Iako je potvrđen kao novi Ferrarijev vozač prije više od dva mjeseca, Charles Leclerc potvrdio je kako mu je službeni početak u novoj momčadi ipak bio vrlo emot Rating: 0

Leclerov osvrt na prvi radni dan u novoj ekipi

Advertisement

Iako je potvrđen kao novi Ferrarijev vozač prije više od dva mjeseca, Charles Leclerc potvrdio je kako mu je službeni početak u novoj momčadi ipak bio vrlo emotivan.

leclerc-2

Mladi Monegažanin odradio je nakon VN Abu Dhabija svoja prva testiranja u bolidu Ferrarija te se nakon toga osvrnuo na dojmove.

“U svakom slučaju to je bio vrlo emotivan trenutak za mene jer je ono što sam dugo čekao sada napokon postalo stvarnost. Vrlo sam sretan i zadovoljan i zbog svog prvog nastupa i zbog svega što sam uspio odraditi u novoj momčadi,” rekao je Leclerc.

Na prvim testiranjima održanima u utorak na stazi Yas Marina, Leclerc je odmah bio za 0,4 sekunde brži od svog novog momčadskog kolege što je odmah izazvalo brojne reakcije i upite o tome može li se primjerice Vettelu dogoditi nešto slično onome što se dogodilo Alonsu kada je u McLaren stigao golobradi Hamilton i počeo mu ozbiljno konkurirati. Ipak, mladi Leclerc je spustio loptu na zemlju i rekao kako je riječ o testiranju i rezultatu na temelju kojega ne treba odmah izvlačiti takve zaključke jer su ciljevi testiranja bili usmjereni ka drugim faktorima.

“Svaki put kada uđem u bolid nastojim dati maksimum i naći limite kada je u pitanju brzina. Ipak, u ovom slučaju prioritet je bilo testiranje guma za 2019. i usporedba novih s onima koje su se koristile u netom završenoj sezoni. U tom smislu fokus je bio na razumijevanju guma, a ne na postavljanju brzih vremena,” pojasnio je novi vozač Ferrarija.

Za kraj Leclerc je dodao kako mu je u nadolazećem razdoblju cilj upoznati momčad i unaprijediti svoju formu.

“Iako dosta ljudi iz momčadi poznajem, nastojat ću što je moguće bolje upoznati i ljude ali i način funkcioniranja moje nove momčadi jer svaka momčad ima neke svoje specifičnosti i načine na koje funkcionira. Osim toga, u nadolazećem razdoblju cilj mi je maksimalno raditi i unaprijediti ona područja na kojima bi mogao biti bolji, sve kako bi testiranja u veljači dočekao maksimalno spreman,” zaključio je Leclerc.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: