Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lewis Hamilton na pole positionu za VN Mađarske Reviewed by Momizat on . Nakon dominacije na sva tri slobodna treninga ovog trkaćeg vikenda, Lewis Hamilton je s odličnom formom nastavio i u kvalifikacijama za VN Mađarske. Britanac će Nakon dominacije na sva tri slobodna treninga ovog trkaćeg vikenda, Lewis Hamilton je s odličnom formom nastavio i u kvalifikacijama za VN Mađarske. Britanac će Rating: 0

Lewis Hamilton na pole positionu za VN Mađarske

Advertisement

Nakon dominacije na sva tri slobodna treninga ovog trkaćeg vikenda, Lewis Hamilton je s odličnom formom nastavio i u kvalifikacijama za VN Mađarske. Britanac će sutrašnju utrku startati s pole positiona, a društvo će mu u prvom redu praviti timski kolega Nico Rosberg koji je bio skoro šest desetinki sporiji. Treće vrijeme današnjih kvalifikacija je postavio Sebastian Vettel u Ferrariju.

lewis-hamilton-mercedes

Q1

Iako su vozači McLaren Honde zabilježili dobra vremena na prvim slobodnim treninzima, kvalifikacije su za momčad iz Wokinga prošle kao i u dosadašnjem dijelu sezone. Jenson Button je bio 16. te ga je od prolaska dijelila samo jedna desetinka u odnosu na 15-plasiranog Carlosa Sainza. Britanac je preko timskog radija rekao da je ostao bez pomoći ERS-a na pravcima pa je to vjerojatni krivac za ispadanje u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Njegov timski kolega Fernando Alonso je bio dvije desetinke brži na 14. mjestu. Sauberovi vozači se u posljednje vrijeme dosta muče s bolidom koji praktički nije nadograđen od VN Australije, a Marcus Ericsson i Felipe Nasr su danas postavili 17. i 18. vrijeme. Očekivano, posljednji su bili Manorovi vozači Roberto Merhi i Will Stevens. Jedini vozač koji je u Q2 prošao na mediumima bio je Red Bullov Daniel Ricciardo.

Q2

Sigurni putnici za treću kvalifikacijsku rundu bili su Mercedesovi, Ferrarijevi, Red Bullovi i Williamsovi vozači. Fernando Alonso je u svom prvom krugu momčadi rekao da provjere što se s motorom dogodilo na izlasku iz prvog zavoja, ali njegova ekipa nije primijetila ništa čudno. Međutim, Španjolac se zaustavio točno pred ulaskom u pit lane te je izazvao crvenu zastavu. Svoj MP4-30 je uz pomoć redara dogurao do boksa, ali i slučaju otklanjanja problema, Alonso ne bi mogao nastaviti kvalifikacije jer pravila nalažu da bolid vlastitim pogonom mora doći u pit lane.

Osim njega, u drugoj kvalifikacijskoj rundi ispali su još Nico Hulkenberg (Grosjean je bio dvije stotinke brži), Carlos Sainz, Sergio Perez u drugoj Force Indiji te Lotusov Pastor Maldonado.

Q3

Mercedesovi vozači su prva vremena u trećoj rundi odvozili na starom setu mekanih guma, a to je bilo dovoljno da Lewis Hamilton i Nico Rosberg zasjednu na vrh ljestvice s najbržim vremenima. Situacija se u drugim pokušajima nije mijenjala; Ferrari i Red Bull nisu imali brzinu kako bi zaprijetili aktualnim svjetskim prvacima, a Lewis Hamilton je nastavio sa svojom dominacijom te je peti puta u svojoj karijeri osvojio pole position na Hungaroringu. Nico Rosberg bio je drugi sa zaostatkom od skoro šest desetinki, a Sebastian Vettel na trećem mjestu je bio dvije desetinke sporiji od svog sunarodnjaka. Daniel Ricciardo je uspio razdvojiti dva Ferrarijeva vozača; bio je samo četiri stotinke sporiji od svog bivšeg timskog kolege, odnosno dvije i pol brži od Kimija Raikkonena na petom mjestu. Sa šestog mjesta će sutra startati Williamsov Valtteri Bottas, a slijede ga Daniil Kvjat, Felipe Massa, Max Verstappen u Toro Rossu i Romain Grosjean u Lotusu.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m22.020s
2 Nico Rosberg Mercedes 0.575s
3 Sebastian Vettel Ferrari 0.719s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 0.754s
5 Kimi Raikkonen Ferrari 1.000s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1.202s
7 Daniil Kvjat Red Bull/Renault 1.312s
8 Felipe Massa Williams/Mercedes 1.517s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1.659s
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 2.161s
11 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1.806s
12 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1.849s
13 Sergio Perez Force India/Mercedes 2.441s
14 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 2.589s
15 Fernando Alonso McLaren/Honda –
16 Jenson Button McLaren/Honda 2.719s
17 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 2.823s
18 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 2.977s
19 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 5.396s
20 Will Stevens Marussia/Ferrari 5.929s

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: