Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lewis Hamilton najbrži na drugom slobodnom treningu u Kini Reviewed by Momizat on . Mercedesov vozač Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu u Kini. Ferrarijev Fernando Alonso smjestio se na drugo mjesto sa zaost Mercedesov vozač Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu u Kini. Ferrarijev Fernando Alonso smjestio se na drugo mjesto sa zaost Rating: 0

Lewis Hamilton najbrži na drugom slobodnom treningu u Kini

Advertisement

Mercedesov vozač Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu u Kini. Ferrarijev Fernando Alonso smjestio se na drugo mjesto sa zaostatkom od jedne i pol desetinke, dok je na trećem mjestu završio Hamiltonov momčadski kolega, Nico Rosberg, s četiri desetinke sporijim vremenom.

lewis-mercedes

Lewis Hamilton na stazu je izašao 25 minuta nakon početka treninga zbog problema s ovjesom, koji su ga i na prvom treningu koštali boljeg nastupa. Preko radija je javio da ima problema s podupravljanjem, a i da se ne osjeća dobro u bolidu. Također, nakon četiri kruga na mekim gumama momčadi je javio pojačano trošenje guma.

Ferrari i Red Bull su imali dobar nastup, čini se da smanjuju zaostatak za Mercedesom te da su na dužim stintovima nježniji prema gumama od ostalih momčadi. Nakon lošeg vikenda u Bahreinu, Fernando Alonso imao je bolji dan odvozivši drugo najbrže vrijeme, te kasnije pokazavši dobar tempo. Rosberg je odvozio treće najbrže vrijeme jer ga je u brzom krugu žuta zastava u zadnjem zavoju koštala boljeg vremena.

Daniel Ricciardo smjestio se na četvrto mjesto ispred momčadskog kolege Sebastiana Vettela i pokazao vrlo dobru formu svoje momčadi. Felipe Massa je svoj Williams doveo na šesto mjesto te se u ekipi nadaju boljem rezultatu u Kini. Raikkonen je bio sedmi, Button osmi ispred Grosjeana, koji je danas odvozio najviše krugova, 36. Krug najbrže desetorice zatvorio je Daniel Kvyat u Toro Rossu. Force Indije nisu pokazale dobru formu kao na prošloj utrci, s 11. vremenom Nice Hulkenberga i 15. vremenom Sergija Pereza.

Pastor Maldonado bio je prvi vozač na mekšim gumama s kojima su vozači vozili oko dvije sekunde brža vremena. Venecuelanac je opet imao loš dan, pola sata nakon početka treninga, prebrzo je prišao ulasku u boks, skrenuo u šljunak na isto mjesto gdje je i Lewis Hamilton stao 2007. godine, te se na kraju zabio u zid i uzrokovao žutu zastavu. Svi vozači svoja su vremena odvozili na mekšim gumama.

Treći slobodni trening vozi se u subotu u 5:00 po hrvatskom vremenu.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: