Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lewis Hamilton pobjednik VN Italije, Mercedes oslobođen optužbi Reviewed by Momizat on . Mercedesov vozač Lewis Hamilton je pobjednik VN Italije vožene u Monzi. Aktualni svjetski prvak je ciljem prošao ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Felipea Mercedesov vozač Lewis Hamilton je pobjednik VN Italije vožene u Monzi. Aktualni svjetski prvak je ciljem prošao ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Felipea Rating: 0

Lewis Hamilton pobjednik VN Italije, Mercedes oslobođen optužbi

Advertisement

Mercedesov vozač Lewis Hamilton je pobjednik VN Italije vožene u Monzi. Aktualni svjetski prvak je ciljem prošao ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Felipea Masse u Williamsu te je svoje vodstvo u poretku vozača sada povećao na 53 boda u odnosu na timskog kolegu Rosberga.

lewis-hamilton-monza

Start utrke je obilježio Kimi Raikkonen koji je nakon gašenja crvenih svjetala ostao stajati na svom mjestu. Finac je svoj SF15-T pokrenuo nakon par sekundi, ali mu to nije pomoglo te se nakon nekoliko zavoja našao na posljednjem mjestu. Lewis Hamilton je obranio vodeće mjesto nakon prve šikane te je nastavio graditi veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog Vettela.

Već u drugom krugu su odustala oba Lotusova vozača, a uz kazne prolaska kroz boks za Maxa Verstappena i pet sekundi za njegovog timskog kolegu Carlosa Sainza zbog odlaska izvan granica staze (u prvoj šikani na startu) i stjecanja prednosti, te nekoliko dobrih pretjecanja, Kimi Raikkonen se ubrzo našao u krugu osvajača bodova.

U 19. krugu je s petog mjesta prvi u boks otišao Nico Rosberg te je tzv. undercutom kroz boksove prestigao Wililamsove vozače Massu i Bottasa. Do kraja nismo gledali pretjerano zanimljivu utrku, u kojoj je Lewis održavao svoju prednost od 20-ak sekundi. Nico Rosberg se pred kraj utrke uspio približiti Vettelu na nešto manje od dvije sekunde, ali mu je u 51. krugu eksplodirala stara specifikacija pogonske jedinice, kojoj je ovo bila šesta utrka u nizu. Do posljednje stepenice pobjedničkog postolja je tako došao Felipe Massa, koji se u posljednjim krugovima utrke uspio obraniti od timskog kolege Valtterija Bottasa. Kimi Raikkonen je nakon lošeg starta došao do petog mjesta, a dobar nastup su ponovno imali Force Indijini vozači Sergio Perez i Nico Hulkenberg, koji su bili šesti i sedmi. Među osvajače bodova su se još upisali Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson i Daniil Kvjat u drugom Red Bullu.

Četiri kruga prije kraja je zbog problema s bolidom odustao i Fernando Alonso u McLarenu.

Nakon utrke je potvrđeno da su Mercedesovi vozači pod istragom sudaca jer je pritisak u gumama bio za 0.3 psi manji od minimalnog dopuštenog na bolidu Lewisa Hamiltona, odnosno 1.1 psi na Rosbergovom W06. Međutim, šef njemačke ekipe Toto Wolff je nakon utrke potvrdio da aktualni svjetski prvaci neće biti kažnjeni.

1 Hamilton Mercedes 53 1h 18:00.688
2 Vettel Ferrari 53 + 0:25.042
3 Massa Williams 53 + 0:47.635
4 Bottas Williams 53 + 0:47.996
5 Raikkonen Ferrari 53 +1:08.860
6 Perez Force India 53 +1:12.783
7 Hulkenberg Force India 52 + 1 krug
8 Ricciardo Red Bull 52 + 1 krug
9 Ericsson Sauber 52 + 1 krug
10 Kvjat Red Bull 52 + 1 krug
11 Sainz Toro Rosso 52 + 1 krug
12 Verstappen Toro Rosso 52 + 1 krug
13 Nasr Sauber 52 + 1 krug
14 Button McLaren 52 + 1 krug
15 Stevens Marussia 51 + 2 kruga
16 Merhi Marussia 51 + 2 kruga
17 Rosberg Mercedes 50 + 3 kruga
18 Alonso McLaren 47 + 6 krugova
Grosjean Lotus 0
Maldonado Lotus 0

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: