Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lewis Hamilton pobjednik VN Japana Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton je slavio na VN Japana te je osmom pobjedom sezone nastavio jurišati prema svom trećem naslovu svjetskog prvaka. Nakon neočekivanih problema u Si Lewis Hamilton je slavio na VN Japana te je osmom pobjedom sezone nastavio jurišati prema svom trećem naslovu svjetskog prvaka. Nakon neočekivanih problema u Si Rating: 0

Lewis Hamilton pobjednik VN Japana

Advertisement

Lewis Hamilton je slavio na VN Japana te je osmom pobjedom sezone nastavio jurišati prema svom trećem naslovu svjetskog prvaka. Nakon neočekivanih problema u Singapuru, Mercedes je nastavio sa svojom dominacijom na Suzuki te su došli do osme dvostruke pobjede ove godine. Aktualni svjetski prvak je ciljem prošao s prednošću od 18.9 sekundi u odnosu na timskog kolegu Nicu Rosberga te se sada po broju pobjeda izjednačio sa svojim idolom Ayrtonom Sennom.

lewis-mercedes-hamilton

Ključni trenutak se dogodio na samom početku kada su Rosberg i Hamilton jedan pored drugoga vozili prema prvim zavojima. S obzirom na bolju trkaću liniju u drugom zavoju, Lewis je uspio proći ispred Rosberga, koji je na kratko dodirnuo travu te su Nijemca nakon toga uspjeli proći Sebastian Vettel i Valtteri Bottas. Aktualni svjetski prvak je od tog trenutka imao otvoren put prema još jednoj pobjedi, dok je njegov timski kolega štetu umanjio tako što je prestigao Bottasa u 17. krugu, a Vettela 13 krugova poslije tzv. undercutom kod drugih ulazaka u boksove.

Iza Vettela je istim potezom poziciju zaradio i njegov momčadski kolega Kimi Raikkonen u odnosu na Bottasa, koji je s trećeg mjesta na gridu na kraju osvojio peto. Utrka Felipea Masse je uništena u njenim početnim trenucima kada je imao kontakt s Danielom Ricciardom. Oba vozača su imala puknuća guma, a Brazilac je trebao i novo prednje krilo. Williamsov pilot je utrku završio na 17. mjestu s dva kruga zaostatka, dok su iza njega ostali samo Manorovi Alexander Rossi i Will Stevens te Felipe Nasr koji je morao odustati. Nakon odličnog vikenda u Singapuru, Ricciardo je završio 15. s krugom zaostatka. Njegov timski kolega Daniil Kvjat, čiji je bolid nakon nesreće s kvalifikacija trebao novu šasiju, pogonsku jedinicu i mjenjač, imao je frustrirajuću utrku s mnoštvom problema te nije mogao bolje od 13. mjesta.

Nakon starta s 13. pozicije uz odsluživanje kazne od tri mjesta za izazivanje sudara s Massom u Singapuru, Nico Hulkenberg je došao do šestog mjesta u svojoj Force Indiji. Lotusovi vozači Romain Grosjean i Pastor Maldonado su bili sedmi i osmi, a krug osvajača bodova su zatvorili Toro Rossovi Max Verstappen i Carlos Sainz.

Lewis Hamilton je s ovom pobjedom povećao svoju prednost u odnosu na Rosberga te onda sada iznosi 48 bodova. Do kraja sezone je ostalo još pet utrka, a sljedeća je na rasporedu za dva tjedna u Rusiji.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h28m06.508s
2 Nico Rosberg Mercedes 18.964s
3 Sebastian Vettel Ferrari 20.850s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 33.768s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 36.746s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 55.559s
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m12.298s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m13.575s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m35.315s
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 krug
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 krug
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 krug
13 Daniil Kvjat Red Bull/Renault 1 krug
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 krug
15 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 krug
16 Jenson Button McLaren/Honda 1 krug
17 Felipe Massa Williams/Mercedes 2 kruga
18 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 2 kruga
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 kruga
20 Felipe Nasr Sauber/Ferrari

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: