Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lijep, ekskluzivan i skup: BMW koji košta 2 miliona € Reviewed by Momizat on . Klasični BMW-ovi modeli možda ne dostižu astronomske cene kao što je to recimo slučaj sa Ferrarijevim oldtajmerima, ali po lepoti i ekskluzivnosti svakako mogu Klasični BMW-ovi modeli možda ne dostižu astronomske cene kao što je to recimo slučaj sa Ferrarijevim oldtajmerima, ali po lepoti i ekskluzivnosti svakako mogu Rating: 0

Lijep, ekskluzivan i skup: BMW koji košta 2 miliona €

Advertisement

Klasični BMW-ovi modeli možda ne dostižu astronomske cene kao što je to recimo slučaj sa Ferrarijevim oldtajmerima, ali po lepoti i ekskluzivnosti svakako mogu da se mere sa automobilima čuvenog italijanskog proizvođača.

klasic-bmw (1)

Jedan od takvih je BMW 507 Roadster Series II iz 1959. koji će se naći u ponudi kuće RM Sotheby’s na aukciji u Njujorku.

Ovaj model najbolje bi mogao da se opiše rečenicom: “Takve više ne prave”.

Automobil koji spada među nekoliko najlepših u istoriji bavarske kompanije izrađen je u svega 217 primeraka, što ga pola veka kasnije čini izuzetno retkim.

klasic-bmw (2)

Ispod haube se nalazi 3.2 litarski V8 motor koji razvija 150 ks (110 kW), a za prenos snage koristi se četvorobrzinski manuelni menjač.

Primerak koji se prodaje na aukciji u potpunosti je rastauriran krajem 80-tih godina 20. veka.

klasic-bmw (3)

Stručnjaci procenjuju da će budući vlasnik za njega morati da izdvoji između 2,3 i 2,6 miliona dolara (2,1-2,4 miliona evra).

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: