Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lorenco neuhvatljiv u Katalunji Reviewed by Momizat on . Vozač Dukatija Horhe Lorenco pobedio je na Velikoj nagradi Katalonije na stazi "Katalunja" u okviru Moto GP šampionata. 31-godišnji Španac je trku u Kataloniji Vozač Dukatija Horhe Lorenco pobedio je na Velikoj nagradi Katalonije na stazi "Katalunja" u okviru Moto GP šampionata. 31-godišnji Španac je trku u Kataloniji Rating: 0

Lorenco neuhvatljiv u Katalunji

Advertisement

Vozač Dukatija Horhe Lorenco pobedio je na Velikoj nagradi Katalonije na stazi “Katalunja” u okviru Moto GP šampionata.

lorenzo

31-godišnji Španac je trku u Kataloniji odvozao u vremenu 40:13.566, čime je zaključio sjajan vikend u kojem je na Katalunji najpre osvojio pol-poziciju.

Vodeći u generalnom plasmanu vozača i aktuelni šampion kraljevske klase Mark Markes svog budućeg kolegu u Hondi nije uspeo da obiđe, pa je trku završio na drugoj poziciji sa koje je i krenuo, sa 4.479 sekundi kašnjenja.

Odličan rezultat je ostvario popularni Doktor Valentino Rosi na motoru Jamahe, koji se sa sedme pozicije probio na treće mesto i podijum, svoj treći u poslednje tri trke.

Četvrtoplasirani je bio Kal Kračlou na motoru LCR Honde, petoplasirani vozač fabričkog tima Honde Dani Pedrosa, dok su u prvih deset bili i Maverik Vinjales, Žoan Zarko, Danilo Petrući, Alvaro Bautista i Andrea Janone.

Aleš Espargaro je kažnjen sa tri mesta u startnom redu zbog incidenta prilikom zagrevanja, pa je trku počeo sa 16. mesta ali je kasnije nija završio.

Do cilja nije stiglo ukupno 12 vozača, među kojima je bio i vozač Avintije Tito Rabat, kojem se zapalio motor na šest krugova pre kraja, kao i vozač Dukatija Andrea Doviciozo, koji je bio treći kada je izgubio kontrolu nad motorom.

Horhe Lorenco je na Katalunji pobedio šesti put, od toga pet puta u Moto GP klasi, a jednom u kategoriji do 250 kubika. Današnja pobeda je bila i njegova druga uzastopna u sezoni, pošto je slavio i nedavno u Muđelu.

U generalnom plasmanu vozača i dalje vodi Mark Markes, a sada ima 115 bodova, 27 više od Valentina Rosija na drugom mestu. Treći je Maverik Vinjales sa 77 bodova, a četvrti Žoan Zarko sa 73 boda.

“Nikada nisam imao ovako dobar osećaj sa Dukatijem. Prošle godine nije bilo tako dobro, ali je naš motor ove sezone sada mnogo kompetitivniji, a ja sam se osećao sjajno. Verovatno da imamo najbolji i najkompletniji motor Dukatija ikada, to je dobar znak, videćemo šta će biti. Za nas je dobro što nemamo pritisak, nemamo šta da izgubimo, dok Mark Markes u tom pogledu ima malo tereta”, rekao je Lorenco o svom timu i o svom budućem kolegi u ekipi Honde, gde prelazi naredne sezone.

“Loše vesti je da smo i dalje daleko u plasmanu, ali je dobra vest da ima još dosta trka do kraja. Do Muđela je bilo gotovo nemoguće, a od tada je moguće sve ali je veoma teško, mi imamo šanse. Ovaj šampionat može da promeni još mnogo toga, a ja mogu da izgubim dosta bodova. Staza u Asenu je dobar primer gde sam ranijih godina prolazio loše”, dodao je Lorenco.

Sledeća trka u Moto GP šampionatu se vozi u holandskom Asenu 1. jula, a kao i sve u sezoni možete je pratiti na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Komentari korisnika: