Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lotus predstavio novi LMP1 za Le Mans Reviewed by Momizat on . Lotus LMP je upravo predstavio svoj novi P1/01 trkaći automobil kojim će nastupiti na ovogodišnjem izdanju maratonske utrke 24 sata Le Mansa. Vozilo je dizajnir Lotus LMP je upravo predstavio svoj novi P1/01 trkaći automobil kojim će nastupiti na ovogodišnjem izdanju maratonske utrke 24 sata Le Mansa. Vozilo je dizajnir Rating: 0

Lotus predstavio novi LMP1 za Le Mans

Advertisement

Lotus LMP je upravo predstavio svoj novi P1/01 trkaći automobil kojim će nastupiti na ovogodišnjem izdanju maratonske utrke 24 sata Le Mansa.

lotus-lmp

Vozilo je dizajnirano kako bi se natjecalo u LMP1 L klasi, a opremljeno je monokoknom šasijom od karbona te ukrašeno crnim i zlatnim znakovljem.

Model je težak tek 850 kg, a za brutalne performanse pobrinut će se AER bi-turbo V6 motor uparen sa 6-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem.

Automobil će nastupiti i ovog rujna na 6-satnoj utrci na ‘Circuit of the Americas’ gdje će se za njegovim upravljačem naći redom Christijan Albers, Christophe Bouchut, Thomas Holzer, Pierre Kaffer i James Rossiter.

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: