Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

M-Sport ima tim za sezonu 2014: Hirvonen, Evans i Kubica Reviewed by Momizat on . Tim M-Sport objavio je vozačku postavu za 2014. godinu. Posade u sastavu Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen i Elfyn Evans / Daniel Barritt nastupiće na svih trinae Tim M-Sport objavio je vozačku postavu za 2014. godinu. Posade u sastavu Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen i Elfyn Evans / Daniel Barritt nastupiće na svih trinae Rating: 0

M-Sport ima tim za sezonu 2014: Hirvonen, Evans i Kubica

Advertisement

Tim M-Sport objavio je vozačku postavu za 2014. godinu. Posade u sastavu Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen i Elfyn Evans / Daniel Barritt nastupiće na svih trinaest takmičenja u Svetskom reli šampionatu 2013, a jedan od njihovih glavnih konkurenata biće Robert Kubica…

M-Sport-ima-tim-za-sezonu-2014

 

Poljski takmičar, kojeg sponzoriše petrohemijska kompanija Lotos, od sledeće godine nastupaće u automobiliu Ford Fiesta RS WRC, pripremljenom u M-Sportu. “Veoma sam srećan, što ću u Ford Fiesti RS WRC nastupiti na svih trinaest takmičenja u kalendaru Svetskog reli šampionata. Podrška kompanije Lotos, u kombinaciji sa znanjem i iskustvom tima M-Sport, predstavlja odličnu osnovu za moj dalji vozački razvoj.” - izjavio je Robert Kubica.

Malcom Wilson, direktor kompanije M-Sport, izjavio je: “Oduševljen sam, što će Robert od sledeće sezone sedeti u Fiesti RS WRC. Mislim, da o njega u 2014. možemo očekivati odlične rezultate.”

U M-Sport se vratio i Mikko Hirvonen, koji je u ovom timu dobro poznat. Hirvonen je nastupao u automobilima M-Sporta još od 2003. godine, sjajne rezultate je beležio 2006. i 2007. godine, a 2009. godine šampionska titula mu je “izmakla” za jedan bod.

“Sedeti u Ford Fiesti WS WRC za mene je kao povratak kući. Novi početak u novom automobilu, za nas će biti veoma važan i biće to nova šansa, koju ćemo pokušati da iskoristimo.” - istakao je Finac.

WRC sezona 2014 počinje takmičenjem Rallye Monte Carlo, koji se održava od 14. do 19. januara.

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: