Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Magnussen: ‘Halo’ smeta pri ulasku u zavoje Reviewed by Momizat on . Nakon mnogobrojnih debata, ove sezone se uvela nova vrsta zaštite – Halo. Neki vozači su otvoreno rekli kako su protiv toga dok su neki izrazili zadovoljstvo zb Nakon mnogobrojnih debata, ove sezone se uvela nova vrsta zaštite – Halo. Neki vozači su otvoreno rekli kako su protiv toga dok su neki izrazili zadovoljstvo zb Rating: 0

Magnussen: ‘Halo’ smeta pri ulasku u zavoje

Advertisement

Nakon mnogobrojnih debata, ove sezone se uvela nova vrsta zaštite – Halo. Neki vozači su otvoreno rekli kako su protiv toga dok su neki izrazili zadovoljstvo zbog veće sigurnosti.

magnussen-2018

Jedan od vozača koji je bio jako protiv uvođenja ove zaštite je bio Kevin Magnussen. Većina vozača se pomirila sa sudbinom da će morati voziti s tom zaštitom dok je Magnussen i dalje jako kritizira.

”Jako mi smeta i estetski je jako ružan. Teško je ulaziti i izlaziti iz bolida a stavljanje i skidanje volana je puno kompliciranije.”

Vozač Haas-a je ustvrdio kako pri startu i gledanju prema semaforima za start utrke neće biti problema ali kako bi u nekim zavojima moglo biti problema.

”Jednom kada uđeš u zavoj nema više smetnji jer gledaš ili lijevo ili desno od nosača zaštite. Ali, kada moraš promijeniti smjer kretanja, npr. u šikani, naiđeš na taj nosač koji te ometa. Možda stvori neki manji problem ali ne preveliki.”

Na upit ako će biti problema u duelima kotač uz kotač Magnussen je odgovorio:

”Najveći će po meni problem biti u zavojima gdje je prisutna promjena nagiba zavoja, poput Eau Rouge-a u Belgiji. Na izlasku iz zavoja nećeš vidjeti ako je vozač ispred tebe uhvatio zavoj ili napravio pogrešku. To bi isto moglo biti prisutno u prvom zavoju u Austinu zbog karakteristika tog zavoja i staze.”

Proteklih tjedana je u Indycar-u bio testiran Aeroscreen, jedna od zaštita koja se predlagala umjesto halo zaštite. Magnussen se izjasnio i protiv ovakve zaštite te je zaključio kako ovo nije pravi put za Formulu 1.

”Estetski je ovo malo bolje ali nisam fan ovakvih zaštita. Ugodnije je od halo-a ali nisam pobornik nikakve zaštite. Smatram da je Formula 1 sport s otvorenim kokpitom i kako ovome nije mjesto u Formuli,” zaključio je Magnussen.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: