Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Maldonadovo i Palmerovo mjesto u Renaultu nije sigurno Reviewed by Momizat on . Lotus F1 Team je prije nekoliko mjeseci potvrdio ostanak Pastora Maldonada u Enstoneu, dok je Jolyon Palmer potvrđen kao zamjena za Romaina Grosjeana koji će se Lotus F1 Team je prije nekoliko mjeseci potvrdio ostanak Pastora Maldonada u Enstoneu, dok je Jolyon Palmer potvrđen kao zamjena za Romaina Grosjeana koji će se Rating: 0

Maldonadovo i Palmerovo mjesto u Renaultu nije sigurno

Advertisement

Lotus F1 Team je prije nekoliko mjeseci potvrdio ostanak Pastora Maldonada u Enstoneu, dok je Jolyon Palmer potvrđen kao zamjena za Romaina Grosjeana koji će se sljedeće godine pridružiti Haas F1 Teamu. Renault je ovog tjedna konačno objavio svoje planove za budućnost te je potvrdio povratak tvorničke momčadi kroz kupovinu Lotusa, a posljednji komentari predsjednika Carlosa Ghosna se mogu protumačiti na više načina, pogotovo u prevrtljivom svijetu Formule 1.

lotus-f1-2015

61-godišnji Francuz je ranije ovog tjedna prije same potvrde rekao da postoji puno detalja koje treba riješiti prije same objave, a dodao je i da neke od stvari koje je Lotus napravio možda neće važiti u budućnosti – uključujući vozače. Nakon povratka Renault F1 Teama u Formulu 1, Ghosn je rekao:

“Dogovor je zahtijevao nekoliko mjeseci rasprava i pregovora s partnerima i dioničarima Formule 1. Sada ćemo pričekati nekoliko tjedana… mislim na sastanak u siječnju 2016., kada ćemo objasniti organizaciju, ciljeve, strategiju te ćemo razgovarati o vozačima i partnerima.”

Naravno, to ne znači da će Maldonado ili Palmer biti zamijenjeni, ali Ghosn je komentar o vozačima dao na pitanje novinara o dovođenju francuskih vozača u postavu francuske momčadi. Romain Grosjean je trenutno jedini Francuz na gridu, a u 2016. će braniti boje američkog debitanta, dok se Jean-Eric Vergne sigurno nada još jednoj prilici u najelitnijem oktanskom natjecanju.

Ghosn se osvrnuo i na neke druge stvari te je upozorio da uspjeh neće doći preko noći, a dodao je i da će Renault nastaviti isporučivati svoje pogonske jedinice drugim ekipama, ali sukladno interesima tvorničke momčadi.

“S obzirom na visoku motivaciju naših zaposlenika u Enstoneu i Viryju, trebat će nam tri godine da postanemo konkurentni.”

“Osim toga, nastavit ćemo isporučivati motore drugim timovima, ali to će biti prema interesima vlastite momčadi”, misleći pritom na Red Bull koji će sljedeće sezone koristiti Renaultove motore s TAG Heuer imenom.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: