Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Marciello: Leclerc će od prvog dana pobjeđivati Vettela Reviewed by Momizat on . Iako se ove godine istaknuo odličnim vožnjama u Sauberu, sljedeće godine Charlesa Leclerca očekuje veliki pritisak borbe sa Sebastianom Vettelom. Osim toga, mom Iako se ove godine istaknuo odličnim vožnjama u Sauberu, sljedeće godine Charlesa Leclerca očekuje veliki pritisak borbe sa Sebastianom Vettelom. Osim toga, mom Rating: 0

Marciello: Leclerc će od prvog dana pobjeđivati Vettela

Advertisement

Iako se ove godine istaknuo odličnim vožnjama u Sauberu, sljedeće godine Charlesa Leclerca očekuje veliki pritisak borbe sa Sebastianom Vettelom. Osim toga, momčad iz Maranella od mladog monegaškog vozača očekuje konkurentne vožnje od samog početka sezone.

leclerc

Jedan od onih koji vjeruje u Leclerca je Raffaele Marciello, prijatelj i konkurent iz F2. Marciello smatra da će Leclerc pobjeđivati Vettela od samog početka, te očekuje ponavljanje situacije iz 2014. godine u kojoj je sličnu stvar učinio Daniel Ricciardo.

“Nikad nisam smatrao da je Vettel na istoj razini kao Hamilton, Alonso ili čak Kubica,” kaže Marciello.

“Uvjeren sam da će ga Charles pobjeđivati od samog trenutka pridruživanja Ferrariju. Ako Ferrari ove godine ne osvoji naslov, bit će to isključivo Vettelova krivica.”

“Tijekom godina u Red Bullu momčadski kolega mu je bio Mark Webber koji nema osobine prvaka. Osim toga, imali su daleko bolji bolid od konkurencije,” oštar je Marciello.

Smatra da je Vettel najvećim dijelom odgovoran zbog velikog zaostatka za Lewisom Hamiltonom.

“Jednostavnom matematikom možemo zaključiti da su Vettelove dvije ili tri greške tijekom sezone razlog ovakvog zaostatka u prvenstvu. Dio krivnje treba tražiti i u lošoj strategiji momčadi, no i sam vozač utječe na strategiju. Primjerice, vozač može odgoditi promjenu guma ako smatra da su postojeće u dovoljno dobrom stanju,” zaključio je Marciello.

Slažete li se s ovakvim oštrim stajalištem Raffaela Marciella?

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: