Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Marko: Odlazimo ako ne dobijemo konkurentan motor Reviewed by Momizat on . Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz i njegov savjetnik Helmut Marko su ovih dana ponovili svoje prijetnje o napuštanju Formule 1 ako ne budu osigurali Ferrar Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz i njegov savjetnik Helmut Marko su ovih dana ponovili svoje prijetnje o napuštanju Formule 1 ako ne budu osigurali Ferrar Rating: 0

Marko: Odlazimo ako ne dobijemo konkurentan motor

Advertisement

Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz i njegov savjetnik Helmut Marko su ovih dana ponovili svoje prijetnje o napuštanju Formule 1 ako ne budu osigurali Ferrarijeve pogonske jedinice, ali samo ako one budu identične onima koje koristi talijanska momčad. U razgovoru za službenu stranicu Formule 1, Marko je rekao da njegova momčad ima dvije opcije na stolu: Ferrari ili odlazak.

Australian F1 Grand Prix

“Ako nemamo motor koji nam omogućava natjecanje u samom vrhu, radije ćemo otići.”

Na pitanje je li F1 zajednica svjesna njihovih prijetnji i mogućeg gubitka dviju momčadi, Marko dodaje:

“To se zna, ali mislim da nisu svi svjesni kakav bi to utjecaj imalo.”

Dodao je da će Red Bull prihvatiti Ferrarijeve motore samo ako oni budu jednake specifikacije.

“Ako budu nekoliko konjskih snaga slabiji, ne bi bili zabrinuti. Ali to na kraju vrlo lako možete provjeriti s GPS podacima i drugim parametrima kako bi vidjeli što zaista dobivate. Istina je ta da motor, odnosno hardver, nisu pravi problem. Radi se o softveru i istom gorivu. Ako nemamo konkurentan motor, nema budućnosti u Formuli 1 za Red Bull Racing. Zavjesa bi se mogla spustiti nakon Abu Dhabija. To je mišljenje gospodina Mateschitza. On zna da ga jednako košta utrkivanje u samom vrhu i u vrhu sredine poretka, gdje se mi sada nalazimo. Zato nije voljan to činiti još jednu sezonu.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: