Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Massa: Ferrari je pobjedio zbog guma Reviewed by Momizat on . Felipe Massa vjeruje da ključ Ferrarijeve pobjede u Maleziji leži u dobrom korištenju guma. Sebastian Vettel je u svojoj drugoj utrci za Ferrari donio pobjedu t Felipe Massa vjeruje da ključ Ferrarijeve pobjede u Maleziji leži u dobrom korištenju guma. Sebastian Vettel je u svojoj drugoj utrci za Ferrari donio pobjedu t Rating: 0

Massa: Ferrari je pobjedio zbog guma

Advertisement

Felipe Massa vjeruje da ključ Ferrarijeve pobjede u Maleziji leži u dobrom korištenju guma. Sebastian Vettel je u svojoj drugoj utrci za Ferrari donio pobjedu talijanskoj momčadi, dok se njegov timski kolega Kimi Raikkonen sjajnom vožnjom probio do četvrtog mjesta. Iza njih se smjestio Williamsov dvojac koji nikako da pronađe formu iz druge polovice prošle sezone.

massa-williams

Iako je Massa impresioniran Ferrarijevim napretkom, svejedno misli da je recept za uspjeh bilo ponašanje guma na njihovom bolidu u vrućim malezijskim uvjetima.

”Imali su puno bolje auto i puno bolji tempo u utrci”, rekao je Brazilac za Autosport. ”Bolje su koristili i gume, a u Maleziji je sve povezano s gumama.”
”Mislim da su gume bile ključ pobjede, jer nisu bili najbrži u kvalifikacijama. Bili su skoro najbrži na kiši, no u suhim uvjetima su sporiji. Stoga mislim i nadam se da je to glavni razlog njihovog uspjeha.”

Ferrari je prošle godine osvojio dva postolja, a ove su se sezone prometnuli u glavne konkurente dominantnog Mercedesa.

”Napravili su dobar bolid i poboljšali se. Rekao bih da se Ferrari najviše unaprijedio.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: