Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Matešic: “Budućnost Red Bulla u F1 nije zagarantovana” Reviewed by Momizat on . Šef Red Bulla, Ditrih Matešic, kaže da još jedno „remek-delo“ Edrijena Njuija možda neće biti dovoljno da održi njegov tim u Formuli 1 u dugoročnom smislu. Nako Šef Red Bulla, Ditrih Matešic, kaže da još jedno „remek-delo“ Edrijena Njuija možda neće biti dovoljno da održi njegov tim u Formuli 1 u dugoročnom smislu. Nako Rating: 0

Matešic: “Budućnost Red Bulla u F1 nije zagarantovana”

Advertisement

Šef Red Bulla, Ditrih Matešic, kaže da još jedno „remek-delo“ Edrijena Njuija možda neće biti dovoljno da održi njegov tim u Formuli 1 u dugoročnom smislu.

Dietrich-Mateschitz-red-bull

Nakon političke drame koja je već izvesno vreme prisutna u „najbržem cirkusu na svetu“, produžetak je ipak omogućen nastavkom saradnje sa Renaultom, ali pod TAG Heuer oznakom na motorima.

Međutim, Matešic smatra da u dugoročnom smislu tim mora da obezbedi konkurentniju mašinu.

„Mi smo previše visoko kotirani da bi bili dobrovoljci“, rekao je on, misleći na bicikliste koji podržavaju njihove timske kolege. „Formula 1 nije Tour de France. Ukoliko ne budemo konkurentni u smislu agregata, mi ćemo napustiti takmičenje. Naravno da ne želimo da sledećih pet godina provedemo boreći se za peto mesto.“

Kada je upitan za komentar u vezi sa šansama tima, Matešic smatra da Red Bull može da se pozicionira kao glavni izazivač iza Mercedesa i Ferrarija.

„Želimo da budemo treći, iza fabričkih timova“, rekao je on. „Trebalo bi da dobijemo borbu sa privatnim timovima Mercedesa i Ferrarija.“

Zatim je dodao: „Novo osoblje iz Renault Sporta je profesionalno, prepuno strasti i odlučno. Naš novi automobil je jedan od najboljih koje smo ikada napravili.
Performanse su sjajne. Ukratko, to je još jedno remek-delo Edrijena i njegovog tima.“

Matešic takođe očekuje dobre stvari iz Toro Rossoa: „Automobil je sjajan. Ne bih se iznenadio da Toro Rosso bude na istom nivou, pa čak i brži od Red Bulla u uvodnim trkama.

Toro Rosso bi trebalo da se nađe između četvrtog i šestog mesta u šampionatu konstruktora.“

Matešic je takođe spomenuo i politička dešavanja kroz koje prolaze proizvođači u F1, i odbijanje davanja pogonskih jedinica Red Bullu. Osvrnuvši se na Eklstounovu kritiku da je F1 u najgorem stanju ikada, Matešic je bio sasvim određen ko je za to kriv.

„Berni je u pravu“, rekao je on. „Nije on taj koji je zaglibio F1 u blato, to su proizvođači koji diktiraju dešavanja.“

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: