Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLaren: “Naša šasija je trenutno na nivou Ferrarija” Reviewed by Momizat on . McLaren je ubeđen da je njegova šasija sada dobra koliko i Ferrarijeva, i da će imati snage da se bori s italijanskim timom za treće mesto u šampionatu. Mada ni McLaren je ubeđen da je njegova šasija sada dobra koliko i Ferrarijeva, i da će imati snage da se bori s italijanskim timom za treće mesto u šampionatu. Mada ni Rating: 0

McLaren: “Naša šasija je trenutno na nivou Ferrarija”

Advertisement

McLaren je ubeđen da je njegova šasija sada dobra koliko i Ferrarijeva, i da će imati snage da se bori s italijanskim timom za treće mesto u šampionatu.

mclaren-alonso-2016

Mada nije tajna da su performanse McLarena limitirane Hondinim manjkom konjskih snaga u odnosu na Mercedes, tim iz Vokinga smatra da je prilično napredovao sa svojim automobilom.

Uprkos tome što još uvek nije u poziciji da se bori za podijum, trkački direktor McLarena, Erik Bulije, smatra da će tim biti konkurentan ukoliko izvuče više snage iz motora.

„Smatamo da imamo jednu od tri najbolje šasije, hajde da kažemo da možemo da se borimo sa Ferrarijem za treće mesto“, rekao je on.

Sasvim je jasno da su Red Bull i Mercedes na tom planu ispred ostalih, ali Bulije smatra da je sada teško napredovati bez dobitka u snazi. Na pitanje gde McLaren zaostaje u odnosu na Red Bull, on je rekao: „Teško je praviti poređenja, jer ne možete uporediti veliku, srednju i nisku brzinu. Naša šasija je efikasna u aerodinamičkom smislu, ali sa više snage dolazi i više vertikalnog aerodinamičkog pritiska. Više vertikalnog aerodinamičkog pitiska donosi i više otpora, što mi ne možemo da priuštimo trenutno jer ne raspolažemo s dovoljno konjskih snaga. Kada Honda donese unapređenja, onda možemo primeniti i aerodinamičke modifikacije. Trenutno moramo biti veoma efikasni u aerodinamičkom smislu da ne bi sebe kaznili nižom maksimalnom brzinom.“

Mada želi da Honda napravi korak unapred, Bulije insistira na tome da je progres dobar, i kaže da su odnosi između tima i japanskog partnera veoma pozitivni.

„Morali smo da naučimo kako da radimo zajedno i morali smo da se izborimo sa kulturološkim i nekim drugim problemima“, objasnio je on. „Bilo je uspona i padova, ali su trenutni odnosi između McLarena i Honde veoma dobri, a Honda podiže svoj nivo na stepenik više.

Svakog meseca se sastajemo sa Jusukeom Hasegavom ili u Japanu ili u McLarenovom sedištu. Mnogo je sastanaka i putovanja. Viđamo se jednom mesečno, svakog meseca.

Bulije je ipak ostao oprezan kada je sledeća godina u pitanju. On je svestan da sve zavisi od toga šta će Honda uraditi sa motorom preko zime.

„Nikada neću postavljati ciljeve dok ne budemo u potpunosti kontrolisali razvoj pogonske jedinice, a to nismo mi već Honda“, rekao je on. „Možemo ostvariti veliki napredak iz godine u godinu. Ukoliko hoćemo da budemo na Mercedesovom nivou moramo da budemo brži u sekundama, ne desetinkama sekunde – u sekundama! Tako da ne možemo ništa reći sa sigurnošću. Ukoliko budemo raspolagali s istom snagom kao i Mercedes sledeće godine, znam da možemo da se borimo za pobede i podijume, pa možda i za šampionat.“

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: