Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLaren: Nismo se dovoljno pripremili Reviewed by Momizat on . Britanska momčad brani svoj “ambiciozan” bolid za predstojeću sezonu, ali priznaju da su problemi s pouzdanošću tijekom predsezonskih testiranja posljedica nedo Britanska momčad brani svoj “ambiciozan” bolid za predstojeću sezonu, ali priznaju da su problemi s pouzdanošću tijekom predsezonskih testiranja posljedica nedo Rating: 0

McLaren: Nismo se dovoljno pripremili

Advertisement

Britanska momčad brani svoj “ambiciozan” bolid za predstojeću sezonu, ali priznaju da su problemi s pouzdanošću tijekom predsezonskih testiranja posljedica nedovoljno dobre pripreme.

mclaren2018

McLarenovo prebacivanje s Hondine na Renaultovu pogonsku jedinicu rezultiralo je konstantnim problemima s pouzdanošću, te vrlo ograničenim brojem prijeđenim kilometara tijekom predsezonskih testiranja. Problemi s maticom kotača, hlađenjem, baterijom i turbom koštali su momčad iz Wokinga dragocjenog vremena.

Posljednjeg dana predsezonskog testiranja, Fernando Alonso je već u prijepodnevnim satima imao probleme s turbom. McLaren je odlučio promijeniti motor kako bi se Španjolac mogao što prije vratiti na stazu.

Međutim, unatoč ograničenom broju prijeđenih kilometara tijekom dva predsezonska testa u Barceloni, kao i priznanju da su neki problemi nastali uslijed testiranja “do same granice”, Eric Boullier ne smatra da je McLaren napravio veliku grešku.

“Želimo biti konkurentni, a ujedno smo i ambiciozni,” ustvrdio je Boullier.

“Imamo ambiciozan dizajn, to je jasno vidljivo kada usporedite naš bolid s ostalima koji su pogonjeni Renaultovim motorom.”

“Do sada smo imali manje probleme, no mislim da je to posljedica nedovoljno dobre pripreme bolida. ” izjavio je McLarenov sportski direktor.

mclaren-test-2018

Boullier je priznao činjenicu da nedostatak odvoženih kilometara tijekom predsezonskih testiranja znači nesigurnost po pitanju pouzdanosti tijekom prve utrke sezone, VN Australije.

“Ne možemo ništa garantirati jer nismo odradili zacrtana testiranja, tako da će postojati veći rizik kvarova.”

Problemi s pouzdanošću potaknuli su tvrdnje da McLaren nije spreman napraviti “korak naprijed” u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, Boullier misli da je prerano za otpisivanje McLarena.

“Ako sudite na temelju nekoliko problema tijekom tri dana, bolje pričekajte prvih nekoliko utrka. Posljednje tri sezone su bile teške za McLaren i sada ga pokušavamo vratiti tamo gdje pripada.”

“Nismo izgubili našu sposobnost projektiranja brzih bolida i nadam se da ćete to uskoro vidjeti na stazi,” zaključio je Boullier.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: