Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLarenov test na Interlagosu otkazan zbog sigurnosnih problema Reviewed by Momizat on . Mladi Lando Norris trebao je isprobati gume za 2018. Tokom cijelog GP vikenda događale su se pljačke u kojima su žrtve bili zaposlenici F1 timova. Kroz vikend s Mladi Lando Norris trebao je isprobati gume za 2018. Tokom cijelog GP vikenda događale su se pljačke u kojima su žrtve bili zaposlenici F1 timova. Kroz vikend s Rating: 0

McLarenov test na Interlagosu otkazan zbog sigurnosnih problema

Advertisement

Mladi Lando Norris trebao je isprobati gume za 2018. Tokom cijelog GP vikenda događale su se pljačke u kojima su žrtve bili zaposlenici F1 timova.

mclaren2017

Kroz vikend se dogodilo ukupno pet incidenata. Mercedesov mini bus opljačkan je u petak navečer. Na jednog od člana timova bio je uperen pištolj i ukradene su vrijedne stvari.

Na udaru su bili Sauber, Williams i FIA, a zadnji i Pirelli nakon utrke. Za utrku bilo je pojačano osiguranje, a test je ipak će biti otkazan.

“Zajedno sa Pirellijem odlučili smo otkazati ovosedmični test guma na Interlagosu. Sigurnost naših ljudi uvijek je bio naš prioritet, a s obzirom na nedavne događaje, smatramo da nije potrebno rizikovati.”

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: