Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mecachrome također predao prijavu za niskobudžetni motor Reviewed by Momizat on . Mecachrome se pridružio Ilmoru i AER-u u predaji prijave za isporučivanje niskobudžetnog motora Formuli 1 od 2017. do 2019. Ne samo to, Francuzi vjeruju da će i Mecachrome se pridružio Ilmoru i AER-u u predaji prijave za isporučivanje niskobudžetnog motora Formuli 1 od 2017. do 2019. Ne samo to, Francuzi vjeruju da će i Rating: 0

Mecachrome također predao prijavu za niskobudžetni motor

Advertisement

Mecachrome se pridružio Ilmoru i AER-u u predaji prijave za isporučivanje niskobudžetnog motora Formuli 1 od 2017. do 2019. Ne samo to, Francuzi vjeruju da će im za proizvodnju motora i njegovo puštanje u rad trebati samo šest mjeseci.

f1-mecachrome-engine-2015-mecachrome-engine

Njihovo ime je, poput Ilmorovog, također poznato F1 zajednici, a trenutno se mogu pohvaliti 4.0 V8 motorom koji isporučuju GP2 seriji i koji razvija 612 konjskih snaga na 10 000 okretaja u minuti. GP3 serija trenutno koristi AER-ov 3.4 V6 motor od 400 konja na 8 000 okretaja u minuti, a Mecachrome će sljedeće godine zamijeniti britanski AER i postati ekskluzivni dobavljač GP3 serije.

FIA-in zahtjev dozvoljava maksimum od 2.5 litara, V6 konfiguraciju te jedan ili dva turbopunjača, a takav motor bi trebao razvijati više od 870 konjskih snaga.

“Prije nekoliko mjeseci smo dobili pravo na isporuku motora GP3 seriji od 2016., što će biti atmosferski 3.4-litreni V6″, rekao je Jean-Charles Raillat, direktor trkaćih aktivnosti Mecachrome Grupe. “Osim toga, dobili smo ugovor za isporuku GP2 seriji od 2017. s turbo V6 motorom, također 3.4 litre. FIA-in zahtjev za Formulu 1 nameće maksimum od 2.5 litara. Naša razvijena baza za motor je potpuno kompatibilna s ovim FIA-inim zahtjevom. Kada je riječ o resursima i kapacitetima, potpuno smo spremni. Mi u Mecachromeu smo naviknuti na osmišljavanje i proizvodnju motora u šest mjeseci.”

FIA-ina inicijativa za nezavisnim dobavljačem nove verzije pogona je dobila zamaha, a Raillat smatra da Mecachrome može opravdati svoju uključenost sa samo dvije momčadi jer je njihov motor već spreman.

“Nama je na tom području možda malo lakše nego drugima. Već imamo dobru postojeću bazu koja je spremna – naravno s potrebnim razvojem. Naše procjene govore da su potrebne najmanje dvije momčadi kako bi nam to bilo profitabilno, te kako bi ispunili ciljeve koje je propisala FIA. Dvije momčadi, četiri bolida: to je naša procjena.”

“Ono što nas možda razlikuje je to što smo jako, jako dugo vremena uključeni u Formulu 1. Upravljali smo s dosta velikih programa paralelno. Ako pogledate prošlu godinu, Renault je opskrbljivao četiri momčadi, a mi smo upravljali tom stranom. Osim toga, upravljali smo GP2 serijom i sada ćemo isporučivati motore GP3 seriji. Naviknuti smo na to te imamo ljudske i tehničke resurse. Imamo testne dinamometre. Ne postoji specifičan plan izgradnje koji je potreban. Svi projekti na kojima radimo su potpuno kompletni, od koncepcije do izrade i setupa, do pružanja pomoći na stazi i eksploatacije.”

Nezavisni motor bi mogao biti Red Bullova šansa za dobivanjem konkurentne jedinice, ali unatoč bliskim vezama koje Mecachrome ima s njihovim partnerima Totalom i Renaultom, Raillat ne vjeruje u tu mogućnost.

“Hoće li Red Bull prihvatiti motor koji nije na istoj bazi kao drugi, za borbu za prvenstvo?”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: