Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes: Ako se nastave tenzije, promijenit ćemo vozačku postavu Reviewed by Momizat on . Iako imaju pobjednički bolid i osvajaju naslove već drugu godinu zaredom, aktualni svjetski prvaci također imaju probleme, a oni su vidljivi praktički još od po Iako imaju pobjednički bolid i osvajaju naslove već drugu godinu zaredom, aktualni svjetski prvaci također imaju probleme, a oni su vidljivi praktički još od po Rating: 0

Mercedes: Ako se nastave tenzije, promijenit ćemo vozačku postavu

Advertisement

Iako imaju pobjednički bolid i osvajaju naslove već drugu godinu zaredom, aktualni svjetski prvaci također imaju probleme, a oni su vidljivi praktički još od polovice prošle sezone.

lewis-hamilton-nico-rosberg-2015

Rivalitet Mercedesovih vozača postaje sve veći problem, a šef Toto Wolff tvrdi da će, ako se oni nastave, šefovi njemačke momčadi razmisliti o promjeni postave jer narušeni radni odnos više nije prihvatljiv.

“Imamo probleme ponekad kad pobjeđujemo nedjeljom i kada je jedan vozač uvijek uzrujan. To se prelijeva na momčad i to se treba zaustaviti”, rekao je Wolff.

Svjestan je da dva vozača s jednakim statusom nije lako kontrolirati, ali priznaje da ove sezone nije učinjeno dovoljno.

“Odlučili smo se za dva podjednaka vozača kako bi momčad napredovala brže i bolje. To je bila svjesna odluka prije tri godine. Ubuduće ćemo razmisliti je li to najbolji setup za momčad. Osobnost i karakter unutar momčadi su ključni sastojak za timski uspjeh. Ako budemo osjećali da to nije usklađeno s općim konsenzusom, duhom i filozofijom ekipe, onda bi to mogli uzeti u obzir kada budemo donosili odluku o vozačkoj postavi.”

Na pitanje hoće li to značiti promjenu filozofije i status prvoga i drugoga vozača ili jednostavno promjenu jednoga od trenutnih vozača, Wolff odgovara:

“Mislim da je važno imati talentirane i brze vozače u bolidu, ali želimo raditi s dobrim dečkima.”

Rosbergov ugovor istječe krajem 2016., ali u njemu vjerojatno postoje opcije za njegovo produljenje. Hamilton je ove sezone potpisao novi trogodišnji ugovor pa bi u Mercedesu trebao ostati do kraja 2018. Međutim, ako se odnosi dodatno naruše, a momčad postane nezadovoljna novonastalim stanjem, situacija se može vrlo brzo promijeniti. Šef njemačke momčadi je priznao da su tenzije između Hamiltona i Rosberga imale utjecaja i na odnose između vozača i članova momčadi.

“Puno se toga događa iza zatvorenih vrata. Osjećam da je momčad jača nego ikad prije. Imamo veliko zajedništvo unutar tima, ali kompliciran odnos vozača je jedna od naših slabosti. I to nije dobro. Kada bih morao nabrojati naše dobre i loše strane, rekao bih da je najveća prednost kvaliteta i karakter ljudi unutar momčadi. Najveća slabost je dinamika odnosa između vozača – ponekada između vozača i momčadi.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: